Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Některé jihočeské zámky se otevřou i v době svátků

Některé hrady a zámky v Jihočeském kraji budou otevřené i o Vánocích. Lidé se mohou vypravit například do Nových Hradů, Jindřichova Hradce nebo na tradiční akci do Českého Krumlova. Vánoce na zámku s knížetem Adolfem Josefem se uskuteční od 27. prosince v Třeboni.

Letos totiž uplynulo 100 let od úmrtí tohoto významného Schwarzenberga. Prohlídka veřejnosti ukáže, jak vypadaly Vánoce v třeboňském zámku v době, kdy zde pobýval kníže se svou ženou. V tu dobu se scházela na panství u rybníku Svět velká část jeho početného rodu. Prohlídky se konají do 29. prosince.

Hrad v Nových Hradech láká návštěvníky především na poslední předvánoční víkend. Lidé si 20. a 21. prosince mohou užít atmosféru svátků z počátku 20. století. Akce s názvem Vánoce u pana správce se v Nových Hradech koná ještě 30. prosince.

Tradiční akci spojenou se Štědrým dnem nabízí Český Krumlov. Také letos se mohou lidé přijít k zámeckému příkopu podívat na Medvědí Vánoce. Čtyřiadvacátého prosince se tu pravidelně šelmy živí různými dobrotami ze speciálního vánočního stromečku. Také letos jejich hostina začne v 10:00 a zahraje k tomu živá hudba.

Zdroj: ČTK
Foto: archiv města Český Krumlov

Štítky Vánoce, vánoční svátky, památky, zámky, hrady, zámek, Český Krumlov, Nové Hrady, Jihočeský kraj, Jindřichův Hradec, Třeboň, Svět (rybník)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé jihočeské zámky se otevřou i v době svátků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.