Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Olympic slaví 50 let monstrózním turné světové kvality

Legenda rockové scény a jeden ze zakladatelů českého bigbítu, skupina Olympic, zahájila 8. listopadu své největší halové turné, kterým oslaví půlstoletí na hudební scéně.

Nestárnoucí kvalitou svých písní doslova ohromili diváky v Brně, Ostravě, Olomouci, Pardubicích i Liberci a vždy sklidili ohromný úspěch - lidé si zpívali, tancovali a užívali si každou minutu koncertu.

„Bylo to naprosto úžasný,“ nechal se po premiérovém koncertu slyšet frontman Petr Janda. Jako host skupinu Olympic tentokrát doprovází Český národní symfonický orchestr. Diváci tak mohou slyšet hity Olympiců v jedinečných aranžích, ve kterých je nenajdeme na žádné studiové desce.

„Myslel jsem, že mě po padesáti letech na scéně už nic nepřekvapí, ale koncerty se symfonickým orchestrem jsou opravdu velice silné a nádherné. Skladby v tomto spojení rocku a orchestrální hudby mají své jedinečné kouzlo,“ dodává Janda.

Například baladická píseň Slzy tvý mámy získává díky precizně zahraným smyčcovým pasážím naprosto unikátní atmosféru, která zaručeně dojme všechny diváky. Se symfonickým orchestrem zazní také hity jako Bon soir mademoiselle Paris, Osmý den, Jasná zpráva nebo Jako zamlada.

„Koncert byl luxusní, chvílemi jsem nedýchala. Roztančit mého muže se mi už dlouho nepodařilo. Symfonický orchestr ve spojení s Olympicem, to je nezapomenutelné. Díky pánové a jen tak dál,“ svěřila se jedna z divaček.

Jedinečná je také výprava celého turné, která slibuje show světové kvality, a první koncerty dokonce předčily očekávání všech diváků a přesvědčily i ty největší skeptiky. Excelentní zvuková aparatura a světelná režie podtrhuje hudební umění této české legendy. Samozřejmostí jsou také velkoplošné projekce. Celou techniku mezi jednotlivými koncerty vozí čtyři velké kamiony a o stavbu a zázemí celé produkce se stará přes 100 lidí.

„Chlapáci, hraje vám to parádně. To co jste předvedli v Brně - zvuk, světla, videa... To byla špička,“ napsal bezprostředně po brněnském koncertu jeden z diváků. Lidé se nezdráhají koncerty přirovnávat ani ke světovým fenoménům jako Metallica, Aerosmith nebo Nazareth!

Přijďte i vy zavzpomínat na největší hity Olympicu v úterý 27. listopadu do Českých Budějovic! Třešničkou na dortu je DVD Procházka historií skupiny Olympic, kterou dostane každý divák zdarma přímo v Budvar Aréně, kde se koncert uskuteční.

Předprodej vstupenek probíhá exkluzivně v celé síti TICKET ART - přes 400 prodejních míst po celé České republice, včetně všech poboček CK Čedok. Vstupenky zakoupíte také on-line na www.ticket-art.cz.

Soutěž o deset vstupenek

Chcete vidět a slyšet výroční koncert skupiny Olympic v Budějcích na vlastní oči a uši? Zúčastněte se soutěže o deset volných vstupenek do Budvar Arény! Ty si mezi sebe rozdělí pět čtenářů, kteří odpoví správně na následující otázku a následně budou vylosováni.

Jak se jmenovalo debutové album kapely Olympic?

A) Když ti svítí zelená
B) Želva
C) Pták Rosomák

Na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz odpovídejte až do pondělního poledne. Do zprávy nezapomeňte připsat svoje jméno a číslo mobilního telefonu, abychom mohli výherce bezprostředně po losování kontaktovat.

SOUTĚŽ SKONČILA

První deskou kapely Olympic byla Želva, která vyšla v roce 1968. Správně je tedy možnost B.

Po dvou vstupenkách na výroční koncert v Českých Budějovicích získávají čtenáři Lenka Šebková, Lenka Zíková, Jana Šteflová, Monika Kačenová a Aleš Vladyka. Blahopřejeme!

Tisková zpráva

Štítky Olympic, koncert, Budvar aréna, České Budějovice, vstupenky, soutěž, turné, vstupenka, Petr Janda, orchestr, Brno, Český národní symfonický orchestr, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympic slaví 50 let monstrózním turné světové kvality  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.