Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

PašaFest je v plné palbě. Zlobí ho jen počasí

Reggae, techno, ska, punk, rock, metal... Festival PašaFest, který včera odstartoval v obci Stádlec, si s žánrovým zaměřením hlavu neláme. A právě proto je svým způsobem ojedinělý, minimálně na jihu Čech.

Sympatická akcička se první den nesla v pohodovém a přátelském duchu. Nenarušil ji ani déšť, který fanoušky zkropil hned na začátku vystoupení první kapely.

Start programu ale nebyl jednoduchý a pořadatelům přidělal vrásky. „Nepřijela první kapela Abi Gail. Nezvedají nám telefony, tak vůbec nevíme, co se děje. Snad jsou kluci v pořádku,“ říkal hlavní organizátor, podle kterého se festival jmenuje - Paša.

I přes výpadek první kapely, začali hrát druzí Hand Grenade až po desáté hodině. Jejich set doprovázel vůbec nejsilnější déšť celého večera, který mnohé lidi zahnal do stanů. Několik nadšenců ale pařilo a kapela si svůj koncert užívala na maximum.

O kus dál na druhé scéně již tou dobou řádili DJs a atmosféra zde byla takřka magická, na čemž se podepsala hlavně dobře promyšlená světla.

Co se týká návštěvnosti, tak i když areál nepraskal ve švech, lidí bylo poměrně dost. Nevýhodou pro vystupující ale bylo, že se návštěvníci roztrousili po celém (a rozlehlém) areálu. Lidé také neustále pendlovali, takže jednu chvíli bylo před hlavním pódiem docela plno a záhy zase naopak poloprázdno. I tak ale byla podpora fanoušků skvělá, takže mohli být jak DJs, tak muzikanti spokojení.

Páteční den byl zaměřen hlavně na rock a metal. Dnes (16. srpna) si přijdou na své fanoušci reggae, punku a ska. Přijedou například Fast Food Orchestra, Peshata či Deliwery. Program odstartoval v poledne. „Doufám, že vyjde počasí a nebude pršet, jak hlásili v některých předpovědích. Byla by to škoda,“ zmínil včera Paša a dodal, že vstupné na festival je zdarma.

PašaFest 2014 - pátek

Sobota, 16. srpna 2014, 14:44

Hand Grenade
Hand Grenade

Štítky pašafest, Hand Grenade, hudební skupina, Česko, Stádlec, festival, rock, punk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PašaFest je v plné palbě. Zlobí ho jen počasí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.