Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po dvou letech se do Budějc vrátí Krajská přehlídka dětských folklorních souborů

Lidové písně a tance z jižních Čech si v sobotu 18. dubna užijí návštěvníci budějckého Metropolu. Od 13 hodin zde vypukne Krajská přehlídka dětských folklorních souborů 2015, která se koná vždy po dvou letech a účastní se jí zhruba 300 dětí ve 12 souborových choreografiích.

Nejšikovnější soubor, který zaujme odbornou porotu, bude následně vyslán do celostátní přehlídky, která se uskuteční v Jihlavě. A na jaké soubory se návštěvníci mohou těšit? V prvním bloku vystoupí Písečánek, Palouček Úsilné, DFS Bárováček, Blaťáček Ševětín, Malý Furiant, Doudlebánek.

Od 15 hodin pak na scénu nastoupí FS Radost, Prácheňáček Strakonice, DFS Úsviťáček, Písečánek (starší děti), Borovanský Malý Furiant, FS Bystřina ve Zlivy.

Všechny soubory budou vystupovat v rozmezí sedmi až osmnácti minut.

Zhodnocení přehlídky proběhne v 16.30. O půl hodiny později naváže rozborový seminář poroty s vedoucími souborů, předání a zvláštní ocenění. Vstupné bude 30 korun, přičemž děti do deseti nemusí platit nic. Pořadatelé slibují také doprovodný program.

Štítky folklorní soubory, prácheňáček, písečánek, bárováček, blaťáček, České Budějovice, Dům kultury Metropol, Jihočeský kraj, Jihlava, Úsilné, Ševětín, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou letech se do Budějc vrátí Krajská přehlídka dětských folklorních souborů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.