Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavii prostoupí energie kapely WWW a Pavla Fajta

Tento týden ve středu si v českobudějovickém Café klubu Slavie si přijdou na své fanoušci elektroniky i alternativních hudebních žánrů.

Kapela WWW vznikla v Praze na počátku 90. let. Nikdo tehdy netušil, že název skupiny později dostane zcela nový význam. Původně bylo jméno WWW zkratkou anglického We Want Word. WWW kolem sebe v té době soustředili první české nadšence hiphopové kultury, byli jednou z prvních rapových kapel u nás.

Pavel Fajt je brněnský hudebník, který se řadí mezi alternativní umělce. Jeho hudba se pohybuje na pomezí world music, art-rocku, folk-rocku a experimentální elektronické hudby. Od 80. let vystupuje společně s Ivou Bittovou, ale i s mnoha dalšími hudebníky. Sólově hraje od roku 1992. Kromě rozšířené bicí soupravy využívá jednoho či dvou akustických kruhů.

Jaký bude jejich společný koncert ve Slavii? Elektronické podklady, živá manipulace s Korg pady, klávesami a elektronickými perkusemi. Živé bicí spárované s hypnotickou samplovanou a elektronickou rytmikou. Expresivní vokál Ondřeje Anděry a zpěvačky Milesy je hnán dopředu groovy bubeníka Pavla Fajta (Bittová & Fajt, Pluto, Slet Bubeníků). Těšte se na dramatickou hudební výpověď.

Živá vystoupení kapely WWW ve složení Sifon, Milesa a DJ BrainyThug mají neopakovatelnou atmosféru a je již téměř pravidlem, že samotná show se odvíjí od reakcí fanoušků. Přijďte a staňte se součástí koncertu! Vstupné v předprodeji stojí 150 Kč, na místě bude za 200 Kč.

Napsal David Matějíček
Tisková zpráva

Štítky WWW, Pavel Fajt, koncert, vystoupení, Café klub Slavie, České Budějovice, hudební skupina, Iva Bittová, energie, Praha, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavii prostoupí energie kapely WWW a Pavla Fajta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.