Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavnosti v Holašovicích zakončí pohodový třetí letní týden

Jarmarků není nikdy dost a proto po úspěšném Borůvkobraní na nás tento týden čekají Selské slavnosti Holašovice a to již patnáctý ročník. Jihočeskou metropoli pak v začátku týdne zaplaví africké rytmy, ke konci si pak užijeme pohodovou hudbu na Bohemia JazFestu.

Radniční léto zve na africkou hudbu

Náměstí Přemysla Otakara II. ožije africkými rytmy v úterý 17. července od šesti hodin odpoledne. Zatančit a zahrát přijedou černošské skupiny IYASA. Od osmi hodin večer se pak akce přesune na nádvoří radnice.

Velká akce si žádá pořádnou afterparty

Jste příznivci oblíbeného festivalu na jihu Čech Mighty Sounds!? Pak zajděte ve čtvrtek 19. července do Mighty baru Velbloud, kde se budou promítat fotky z tohoto hudebního fesťáku. Nebudou chybět koncerty a akční drinky.  Pro ty, co přijdou s neporušenou páskou z Mighty Sounds 2012 bude vstup zdarma.

Kde se dobře hraje, tam to vždycky žije

Ani o prázdninách se nepřestává v Dance baru Paradox myslet na budějcké „pařmeny“. Ve středu 18. července je pro ně připravena Dance Sequence party, kde zazní nejlepší taneční pecky dokonce i staršího data. Hrát bude DJ Groove Dan, který si za mixážní pult pozve posilu v podobě nejúspěšnějšího českého producenta, remixéra a dje Jeana Luca.

Ponorka tento týden nabízí kyselé potěšení

Už jste někdy zažili kyselý víkend se sladkým úsměvem na rtech? Že ne? Tak to musíte v pátek 20. i v sobotu 21. července vyrazit do Žluté ponorky, kde se koná Sour week. Namíchají vám zde osvěžující letní koktejly z kategorie Sours jako například Southern Sour nebo Mango Sour.

Bohemia JazzFest zavítá do Českých Budějovic

Mezinárodní hudební festival vypukne v sobotu 21. července na náměstí Přemysla Otakara II. Na Bohemia JazzFestu vystoupí od pěti hodin odpoledne německá skupina Blue Break po té švédský piano guru Bobo Stenson a nakonec americký Dave Douglas a Joe Lovano Quintet.

Po patnácté si Jihočeši vychutnají slavnosti v Holašovicích

Další víkend po skvělém Borůvkobraní v Borovanech nás lákají Selské slavnosti Holašovice, které si rozhodně nesmíte nechat ujít. Jako každý rok je pro vás připraven staročeský jarmark s ukázkami tradičních lidových řemesel a bohatý doprovodný program. Slavnosti začínají v poledne v pátek 20. července a končí v neděli 22.

Letní týdny ve Slavii pokračují v bio stylu

Tento týden si u kulturního domu Slavie užijí hlavně vyznavači zdravého životního stylu. V rámci projektu Slavie Summer weeks na vás čeká týden ve znamení Bio – Eko. V pondělí 16. července se bude slámovat a tančit na koncert Parní vany, v úterý 17. července mrkneme na Ozvěny Ekofilmu v Café Klubu Slavie, středa 18. července bude patřit především dětem a recyklačnímu umění, ve čtvrtek 19. července se naučíme biogrilovat a nakoupíme si na farmářských trzích a v pátek 20. července se bude konat výlet na biozahradu k Trhovým Svinům.

Poslední šance shlédnout Borovanské múzy

Letos naposledy sestoupí sličné Múzy z Olympu, aby se staly Vašimi průvodkyněmi při noční prohlídce nově zrekonstruovaného augustiniánského kláštera v Borovanech. Budete tak mít možnost navštívit veřejnosti doposud nepřístupnou památku, ve které se díky hraným scénkám dozvíte mnohé z historie kláštera. Možnost vidět Jakuba Krčína z Jelčan, malíře Františka Jakuba Prokyše a mnohé další budete mít v neděli 22. července, 5. a 19. srpna, 15 a 22. září.

Multikino CineStar

Milovníci filmového plátna budou mít tento týden také pré. V multikině CineStar se ve čtvrtek 19. července bude promítat premiéra nového filmu Woody Allana Do Říma s láskou, který si rozhodně nemůžete nechat ujít.

Štítky slavnost, Holašovice, Přemysl Otakar II., Mighty Sounds, Cinestar, Česko, Dave Douglas, Bobo Stenson, Jakub Krčín, František Jakub, hudba, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti v Holašovicích zakončí pohodový třetí letní týden  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.