Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Buranské texty nejlepším lékem na trudomyslnost

Litvínovský písničkář a kytarista zavítá už zítra do Café Klubu Slavie, aby představil svou novou desku Dawntempo. Koncert Xaviera Baumaxy začne ve 21 hodin.

Po úspěšném albu Coveranto přichází po třech letech Xavier Baumaxa s další hudební lahůdkou. Jeho pátá placka byla označena za „úplně normální deska o úplně normálním člověku, který je úplně normálně v prdeli“.

Na první pohled přízemní a buranské texty v kombinaci s příjemně uvolněným hudebním projevem váz zbaví všech splínů. Přesvědčit se o tom budete moci na vlastní kůži ve Slavii, kdy uslyšíte Xaviho v doprovodu jazzového sexteta.

Xavier Baumaxa je buránek regionálního charakteru, se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech jako je sekání dříví, máchání křovinořezem, chůze v terénu, plavání kraulem či naznak, zatloukání hřebíků hundrtfýrcych - stovek, natírání plotu tixotropní lazurou, kopání ilegálních trativodů, přejíždění středové dálniční přerušované čáry, a to hlavně v noci, cvakání zuby po přejetí dvojité nepřerušované čáry, a to hlavně nad ránem, v neposlední řadě také poslouchání praskotu krbu, které je však arytmické, takže je to sporné...

Soutěž o vstupenky

Chcete na zítřejší koncert vyrazit zadarmo? Napište nám na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz správnou odpověď na následující otázku a počkejte, zda budete vylosováni. Tři šťastlivci získají po jednom volném vstupu.

Vlastní jméno Xaviho Baumaxy je

A) Ivan Varga
B) Vladimír Štancl
C) Lubomír Tichý

Do elektronické zprávy s vaším tipem nezapomeňte připsat jméno a telefonický kontakt, abychom se mohli s výherci spojit.

SOUTĚŽ SKONČILA

Vlastní jméno Xaviho Baumaxy je Lubomír Tichý. Správně tedy byla možnost C.

Po 1 volné vstupence na dnešní koncert v Café Klubu Slavie vyhrávají čtenáři Dominika Kadounová, Markéta Vítková a Lenka Houslenka. Blahopřejeme!

Foto: Vlastimil Vojáček

Štítky Xavier Baumaxa, Café Klub Slavie, koncert, soutěž o vstupenky, soutěž, Michal David, Ivan Varga, Markéta Vítková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Buranské texty nejlepším lékem na trudomyslnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.