Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studenti můžou slavit pololetní prázdniny v klubech

Pololetní prázdniny klepou na dveře a nudit se o nich rozhodně nebudete. Program si přichystal Café Klub Slavie, kde dojde k hudebnímu klání dvou budějckých gymnázií, a také kulturní klub Horká Vana. Tam vystoupí brněnský muzikant Vertigo a budějcká hudební ikona Šrája.

Objev letošního roku v Horké Vaně

Jakub Čermák alias Cermaque předvede ve středu, co se skrývá pod pojmem intimní poezie. Kulturní klub Horká Vana nabízí jeho koncert od 19:30.

Další zajímavé koncerty uslyšíte v Horké Vaně v pátek. Vystoupí tady brněnský kytarista, muzikant na volné noze Vertigo a českobudějovický hudebník Šrája, a to rovněž od půl osmé večer.

Café Klub Slavie se zajímavými koncerty

Písně veselé i smutné se ponesou Café Klubem Slavie ve středu. Zaposlouchat se do folkových písní kapely Never Been 2 Jamaica budete moci od 20 hodin. Společně s nimi vystoupí kapela The Greens a Láďa Baďa Latka.

Ve čtvrtek proběhne v Café Klubu hudební klání dvou budějckých gymnázií. Podpořit vaši oblíbenou školu budete moci od 18 hodin na akci zvané Jírovcovka párty vs. Gymfest Česká.

Jazzrockoví vypravěči to rozjedou na pódiu Café Klubu Slavie v pátek. Kapelu ONI si užijete od 21 hodin.

Křtít se bude i CD

Akce s názvem Full Moon Elektroswing se odehraje v pátek ve Velbloud Music Baru od 20:30.

Křest nového CD kapely Dezinfekce proběhne v sobotu ve Velbloudovi. Spolu s nimi uslyšíte od 20:30 skupiny Svině, Autonoé a Commodore 64.

Ženy v kosmu

Dodnes bylo ve vesmíru 57 žen z osmi států světa. Zda mají příslušnice něžného pohlaví stejné předpoklady pro práci v kosmu jako jejich mužští kolegové a jestli je vhodné, aby létaly do vesmíru, se dozvíte ve čtvrtek v kinosále Hvězdárny a planetária České Budějovice od 19 hodin.

Salesiánský ples

Tradiční ples, který se bude konat v sobotu v KD Vltava, se i tento rok bude vymykat klasickým kulturním akcím. Originální program Salesiánského plesu začne v 19:30.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Foto: Martin Hrubý

Štítky kulturní přehled, tipy, kultura, České Budějovice, hudební skupina, koncert, vesmír, Jakub Čermák, ples, Vertigo, Martin Hrubý, Jamajka, Commodore 64, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti můžou slavit pololetní prázdniny v klubech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.