Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studentské divadlo zářilo na festivalu v Řecku

Literárně dramatická větev SUDu slavila obrovský úspěch v Řecku. Skupina šesti herců a hereček pod vedením Lenky Krčkové byla vybrána mezi velkou konkurencí českých vysokých škol, aby se zúčastnila Mezinárodního divadelního festivalu univerzitních divadel v Serresu.

Čtrnáctidenní festival navštívila skupina ze SUDu - studentského universitního divadla od 25. do 28. dubna. V divadle Asteria předvedli Budějčáci hned druhý festivalový den představení Rendez-vous s tabatěrkou (uvedeno jako Rendez-vous with a Cigarette Case), které bylo upraveno přímo na míru řeckým divákům a hrálo se převážně v angličtině.

Na představení se přijel podívat i zástupce českého velvyslanectví v Athénách Miloš Kučera, který si později na společné večeři s celým souborem velmi pochvaloval dvojjazyčné provedení a umístění některých scén do řeckého prostředí.

Festivalu se kromě Studentského universitního divadla SUD z Českých Budějovic účastnily soubory z vysokých škol ze Srbska, Belgie, Řecka a dalších zemí. Kabaretní představení českého souboru mělo veliký úspěch - lišilo se především tím, že se jednalo o autorské představení, které je z velké části založeno na improvizacích. Sami diváci se mohli během představení zapojit: napsali na rozdané papírky téma, na které herci v průběhu představení improvizovali.

Napsala Magdaléna Křepelová

Štítky Studentské universitní divadlo, SUD, České Budějovice, divadlo, Řecko, představení, Serres, Athény, Belgie, Srbsko, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské divadlo zářilo na festivalu v Řecku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.