Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tiché akce zahájily letošní Budějovický Majáles

Nedávno Budějcká Drbna dělala rozhovor o novince na kulturní scéně, a totiž o Silent Discu. Přišla vám ta myšlenka hodně bláznivá? Začínejte si zvykat. Budějovice začíná pohlcovat Silent kultura. A to především teď v době Majálesu.

V sobotu 28. dubna se v klubu Velbloud uskutečnila Warm up party. Ale nebyla to obyčejná párty. Byla to tichá párty, jak už se v Budějcích pomalu stává zvykem. Co je ale nejdůležitější, zahrála zde oblíbená budějcká kapela Vees.

Na tichý koncert dorazilo okolo stovky návštěvníků. A podívaná to byla zcela neobvyklá. Na pódiu pařili kluci jako vždycky. Akorát byly slyšet jen tupé údery, jako když mlátíte palicí do zdi a neozvučený zpěv. Když jste si ale nasadili sluchátka, v mžiku jste byli obklopeni libými tóny známých budějckých hitů. Zkrátka zahajovací party Budějovického Majálesu byla velice vtipná.

„Nikdy jsem na tiché diskotéce nebyl. I přesto jsme na nápad Lukáše Černého, který už nějaký čas pořádá Silent Disco, kývli, protože jsme věřili, že to bude divný a určitě velká sranda. Zpívalo se ale velice špatně, protože se člověk někdy nemohl ubránit smíchu,“řekl zpěvák a kytarista kapely Vess Jan Bernard Vaněček.

Ten, komu tichý koncert nestačil, mohl v pondělí vyzkoušet snad ještě větší potrhlost. Pokud jste od desíti zhruba do dvanácti procházeli přes náměstí, nemohli jste si nevšimnout poskakujícího davu, jak jinak než se sluchátky na hlavě. Občas zazněl nějaký ten známý refrén a lidé si velké Silent Disco s dvěma sty sluchátky pod širým nebem opravdu užívali, a to i přes počáteční obavy z deště a bouřky.

„Ani mi nevadí, že si taky nemůžu zatancovat. Jsem strašně rád, že to lidi tolik vzalo a všichni se skvěle baví,“uvedl při akci Lukáš Černý, hlavní organizátor Silent Disca.

Foto: Kris Vojtíšková

ROZHOVOR: Na Majálesu se bude tančit na ticho. A nejen tam!

Štítky České Budějovice, Drbna.cz, sluchátka, kultura, koncert, hudební skupina, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tiché akce zahájily letošní Budějovický Majáles  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.