Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Metropolu jsou k vidění kresby dětí, které zpříjemní den

Tuhle výstavu nedoprovází žádný katalog, ani na ní nezvou plakáty. Přesto stojí za to při chůzi kolem Domu kultury Metropol vyšetřit deset minut, a zajít se na ni do prvního patra podívat. Třeba při čekání na trolejbus nebo autobus na blízké zastávce MHD.

K vidění je na výstavě přes 150 kreseb dětí z mateřských a základních škol nebo výtvarných kroužků, které pohladí po duši svou bezprostředností a barevností.

K tomu, aby vzaly do ruky tužky, pastelky, štětec s vodovkami nebo temperami a pak i třeba nůžky, je před časem vybídla českobudějovická Teplárna, která vyhlásila výtvarnou soutěž a vyzvala je, ať nakreslí teplo. A prací se sešla spousta od 224 dětí. A často nezůstalo jen u jednoho obrázku.

„Pro naše předškoláky se za teplem skrývá sluníčko. To bylo první, co se jim vybaví. Byla to příjemná zábava, a tak jsme se přišli podívat. Když děti vidí svoje obrázky a ještě k tomu vystavené, mají z toho o to větší radost,“ říkala jedna z učitelek mateřské školy na Vrchlického nábřeží, kterou jsme tady s její třídou potkali.

A protože výstava v jedné z chodeb Metropolu spadla zrovna do času, kdy do Budějc přišla velká voda a na radnici i v Teplárně měli lidé jiné starosti, její vernisáž se o týden odložila. Přišel na ni šéf Teplárny Miroslav Houfek, náměstek primátora Petr Podhola (ČSSD) i předsedkyně finančního výboru zastupitelstva Petra Šebestíková (TOP 09). I oni se shodli, že šlo o příjemné zastavení v tradičním chvatu všedního dne.

Akce potrvá do 21. června a později se přesune i na Krajský úřad Jihočeského kraje. V Metropolu je přístupná každý den od osmé hodiny ranní do šesté hodiny večerní.

Napsali Zdeněk Zuntych a Jan Homolka

Štítky Děti malují teplo, soutěž, Teplárna České Budějovice, výstava, DK Metropol, Dům kultury Metropol, kresba, Jan Homolka, Petr Podhola, ČSSD, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Metropolu jsou k vidění kresby dětí, které zpříjemní den  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.