Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční besídky nejsou jen plné trémy, ale i zábavy

Téměř každý z nás si někdy prošel nějakou tou vánoční besídkou neb vznešeněji řečeno akademií. Znáte ten pocit, kdy se vám nervozitou chvěje celé tělo a nejraději byste se stali neviditelnými?

Přesně tyto pocity měli studenti Vyšší odborné školy a Střední školy České Budějovice, které na jejich besídce Budějcká Drbna navštívila.

Příjemná atmosféra vládla v pondělí v pravé poledne v Divadle U Kapličky, kde se studenti před Vánoci sešli, aby předvedli, co se pod vedením svých učitelů naučili jiného krom odborných vědomostí.

Každá třída střední školy si připravila krátkou divadelní scénku či prezentaci. Pauzy vyplňovala svým hraním na kytaru ředitelka školy Zdeňka Dočekalová spolu s dalšími učiteli.

Studenti se pobavili díky vystoupením jako Novodobá Sněhurka, Kytice či České nebe. Nechyběly ani vážnější kousky jako například mytologický příběh Filémón a Baucis z Proměn, které napsal Publius Ovidius Naso.

Fotili jste i vy vaši vánoční besídku a chcete se pochlubit ostatním školám a čtenářům, jak pečlivě jste se připravili a zasmáli se s ostatními spolužáky? Pošlete snímky Budějcké Drbně na adresu redakce@budejckadrbna.cz a my je zveřejníme.

Štítky vánoční besídka, Vyšší odborná škola a Střední škola České Budějovice, Divadlo U Kapličky, Drbna.cz, Publius Ovidius Naso, Vánoce, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční besídky nejsou jen plné trémy, ale i zábavy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.