Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbalové plesání nadchlo nejen sportovní fanoušky

Sobota 9. března 2013 se do volejbalových análů nezapíše pouze jako den hladkého vítězství Volejbalového klubu Jihostroj proti Starému Městu. Ještě toho večera se totiž v ArtIGY konal volejbalový ples. A jak bývá zvykem, byla to zábava více než hodnotná.

Ples volejbalistů se již několik let těší velkému zájmu fanoušků a lidí z českobudějovického veřejného života. A nejinak tomu bylo letos.

Začátek obstarali bubeníci z budějckého bicího souboru Wild Sticks a nastartovali tak příjemnou sportovně společenskou atmosféru akce.

Ples však oficiálně zahájila vtipná dvojice moderátorů složená ze zkušeného Davida Kovaříka a devítileté Kristýnky Hochové, dcery maséra Jihostroje Filipa Hocha, která se moderování večera chopila s naprostou bravurou.

K poslechu i tanci hrála skupina MIDI band a umožnila všem tanečníkům rozvinout taneční kreace.

Z programu plesu stojí jistě za zmínku film Cesta na Sibiř, který byl promítán na plátno a popisoval náročnou cestu volejbalistů VK Jihostroj do dalekého Novosibirsku.

Ve třetím nejlidnatějším městě Ruska se totiž Jihostrojáci utkali s místním Lokomotivem v rámci zápasu základní skupiny Ligy mistrů. A film by jistě mohl kandidovat na Českého lva v kategorii vtipný sportovní dokument.

V programu plesu se ještě jednou objevili hoši z Wild Sticks, kteří svým vystoupením rozpumpovali publikum a vysloužili si skandovaný potlesk.

Samotným vrcholem plesu bylo půlnoční vystoupení hráčů A týmu. Melodrama Nastěnka z Jižní Ameriky se pod režijní taktovkou Filipa Hocha změnilo v přehlídku různých pěvecko-tanečních prvků.

Ty se prakticky neblížily žádnému divadelnímu žánru, nicméně úsilí a nasazení herců zvedalo diváky ze sedadel, donutilo je ke spontánním výkřikům a bylo završené jednotným pokřikem: „Ji-ho-stroj! Jih-ho-stroj! Ji-ho-stroj!“

Všichni herci ze sebe dostali maximum, avšak tři postavy čněly nad ostatní. Speciální divácké ceny si odnesl trenér Jan Svoboda za roli mlčícího koně. Jeho mlčení bylo místy až mrazivé a svou úlohu zvládl naprosto přesvědčivě.

Skvělým výkonem se prezentoval i Radek Mach, který ztvárnil hlavní mužskou roli Ivana.

Herci ze souboru VK Jihostroj museli přistoupit k cimrmanovskému ústupku. V situaci, kdy ansámbl neobsahoval ženský prvek, byl nahrazen prvkem mužským. Role Nastěnky připadla na vynikajícího venezuelského herce Andyho Rojase. Jeho pojetí Nastěnky dovedlo přítomné diváky k upřímným slzám.

Vystoupení hráčů A týmu bylo tečkou pouze pomyslnou. Hosté se totiž bavili až do časných ranních hodin.

„Všichni návštěvníci odcházeli ze sálu s velmi příjemnými pocity. Líbil se jim styl plesu, jeho úroveň a program. To je pro nás organizátory největším oceněním,“ řekl masér Jihostroje Filip Hoch.

Volejbalový ples Jihostroje v ArtIGY

Neděle, 10. března 2013, 20:30

Volejbalový ples Jihostroje v ArtIGY
Volejbalový ples Jihostroje v ArtIGY

Štítky volejbalový ples VK Jihostroj, ArtIGY České Budějovice, volejbal, ples, VK Jihostroj České Budějovice, herec, Liga mistrů UEFA, Rusko, Andy Rojas, Radek Mach, Jan Svoboda, Sibiř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalové plesání nadchlo nejen sportovní fanoušky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.