Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Závěr června bude patřit festivalu pouličního divadla

Muzikanti, divadelníci, kejklíři, akrobati, básníci, tanečnice, výtvarníci a další umělci se 27. a 28. června chystají do Českých Budějovic na třetí ročník festivalu pouličního umění - Buskers Fest 2013.

Na deseti místech uvidí návštěvníci třeba akrobacii na šále, 3D malování ve veřejném prostoru, recitaci básní v ulicích, taneční vystoupení, živou muziku, pouliční divadlo či ohňovou show. Pro děti budou připraveni kejklíři, čtení pohádek i divadlo.

„Tím, že umělci budou téměř na každém rohu historického jádra města, zasáhne festival skoro každého obyvatele i náhodného návštěvníka metropole. Pouliční umělci budou zpříjemňovat lidem cestu z práce, do práce, školákům ze školy, maminkám s kočárky procházku. Budou mít možnost zastavit se, poslechnout si vystoupení, odpočinout si od celodenního shonu všedního dne,“ řekl dramaturg festivalu Petr Znoj.

Na festivalu přislíbilo účast asi 80 umělců, třeba divadelní společnost Arte della Tlampač, Kabaret Kajbar, Téměř divadelní společnost, Jam4U, Quiet a také mažoretky, roztleskávačky, Kolemjdoucí, Ukulele band či Cirkus CB.

Program v ulicích bude po oba dny od 14 do 18 hodin. Zájemci za nimi mohou přijít třeba na Lannovu třídu, do parku Na Sadech, na Piaristické náměstí, ke kašně v centru, před divadlo, na nábřeží a na Sokolský ostrov.

„Mimo oficiální program má každý příležitost vzít si hudební nástroj a kdekoliv po Českých Budějicích si zahrát nebo si s ostatními muzikanty třeba zajamovat,“ uvedl Znoj.

Na Sokolském ostrově pak budou po oba dny koncerty, ve čtvrtek od 18 hodin a v pátek od 14 hodin až do noci.

Zdroj: ČTK
Foto: buskersfestbudejovic.wix.com

Štítky Buskers fest, České Budějovice, festival pouličního umění, festival, divadlo, umění, Arte della Tlampač, Na Sadech, akrobacie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr června bude patřit festivalu pouličního divadla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.