Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lékařská pohotovost změní zřizovatele i adresu ordinace

Lékařská služba první pomoci (LSPP) v Českých Budějovicích pro děti i dospělé změní od nového roku zřizovatele a od 2. ledna i místo, kde budou umístěny ordinace. To ve středu řekla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. LSPP pro dospělé i děti nyní zřizuje a provozuje v Českých Budějovicích Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje.

Obdobně fungovaly lékařské pohotovosti i v ostatních velkých městech regionu.

Během posledních dvou let v rámci změn celokrajské koncepce provozování těchto služeb ve všech okresních městech a v Českých Budějovicích postupně LSPP převádějí pod nemocnice.

"Pro pacienty tento krok neznamená ani zásadní změnu ve způsobu ošetření, ani v dostupnosti místa ordinace. Obě ordinace se přestěhují od 2. ledna z budovy Zdravotnické záchranné služby v ulici Boženy Němcové pouze o několik desítek metrů do budovy F dolního areálu Nemocnice České Budějovice, kde budou mít svůj vlastní vchod z ulice Generála Svobody," řekla Kafková.

V nové lokalitě budou umístěny obě ordinace LSPP, tedy ordinace pro děti i ordinace pro dospělé. "Během vánočních svátků a Nového roku, tedy až do 1. ledna 2012, bude lékařská pohotovost jako dosud v budově záchranné služby v ulici Boženy Němcové," dodala Kafková.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Božena Němcová, Nemocnice České Budějovice, Mediafax, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékařská pohotovost změní zřizovatele i adresu ordinace  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.