Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městská policie zvýší v období "dušiček" kontroly hřbitovů

Městská policie bude tak, jako každý rok, provádět zvýšené kontroly hřbitovů a to v rámci celých Českých Budějovic. Touto činností se budou zabývat jak příslušné obvodní hlídky strážníků, tak i dvě motorizované hlídky pohybující se na elektroskútrech. Ty mají oproti pěším hlídkách tu výhodu, že dokáží v průběhu směny obsáhnout i více hřbitovů a projít daný areál i několikrát za den, což by samozřejmě běžná pěší hlídka stíhala jen obtížně.

Od tohoto opatření si tak slibujeme, že občané Budějovic uvidí strážníky na hřbitovech častěji, než tomu bývalo dříve. Zvýšená mobilita elektro skútrů nám pomůže v pružnějších kontrolách hřbitovů a jejich tichý provoz zároveň zajistí, aby nebyla narušena pietní atmosféra tohoto místa. (Poznámka: Skútry samozřejmě nebudou po areálu jezdit, ale za branou hřbitova budou odstaveny a strážníci se zde budou již dále pohybovat po svých)

Navíc bude realizován i noční dohled na hřbitovech ,který budou zajišťovat psovodi spolu se služebními psy. Se Správou hřbitova Sv. Otýlie bylo dojednáno, že hlídky strážníků obdrží klíče od vstupní brány tak, aby byl umožněn jejich bezproblémový vstup a pohyb po areálu. Tato zvýšená preventivní opatření budou platit v čase od 27. 10. do 3.11. 2011 tedy v čase, kdy lze předpovídat větší pohyb lidí v souvislosti se svátkem Všech svatých a Památkou všech zemřelých. Samozřejmě i po skončení tohoto období budou hřbitovy i nadále pod běžným dohledem hlídek strážníků, jak je tomu v průběhu roku běžné.

Autor: Mgr. Václav Sup, MPČB 

Štítky hřbitov, České Budějovice, svátek Všech svatých, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie zvýší v období "dušiček" kontroly hřbitovů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.