Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muzeum motocyklů v Malé solnici nekončí?

Zajímavý obrat nastal v situaci kolem ukončení nájmu Muzeu motocyklů Petra Hošťálka v budějcké Malé solnici. Jak už jsme vás informovali, v říjnu rozvířila budějcké veřejné mínění zpráva, že unikátní expozice v solnici končí, protože vlastník objektu, Město České Budějovice, vypověděl smlouvu Petru Hošťálkovi, který muzeum provozoval, přesněji, vystavoval v něm svou jedinečnou sbírku motocyklů.

Skutečnost, že nájem byl ukončen a město chce na využití prostor v Malé solnici vypsat výběrové řízení na komerční pronájem, potvrdila v říjnu přímo náměstkyně primátora Ivana Popelová. Tato informace vyvolala poměrně bouřlivé nesouhlasné reakce veřejnosti. Rozhodnutí města o ukončení nájmu mohlo být pro sbírku motocyklů likvidační, občané i návštěvníci města by tak přišli o zajímavou možnost seznámit se s historickými motocyklovými unikáty.

Nyní vše nasvědčuje tomu, že Muzeum motocyklů v Malé solnici zůstane i nadále a navíc budou narovnány a zprůhledněny i dosavadní legislativní vztahy mezi vlastníkem objektu a vlastníkem sbírky motocyklů. Na základě jednání, která ve věci vede primátor města Juraj Thoma, Petr Hošťálek svou sbírku oficiálně smluvně městu zapůjčí, zároveň se stane správcem expozice, tedy zaměstnancem magistrátu. Navíc budou opraveny nevyhovující závady v prostorách muzea a expozice bude lépe upravena a osvětlena.

Vše nasvědčuje tomu, že vedení města se ve svém rozhodnutí inspirovalo králem ze známé české pohádky – „Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil!“ A to je pro (nejen) budějcké obdivovatele motorek a mopedů dobrá zpráva.

Štítky motocykl, muzeum, Petr Hošťálek, České Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum motocyklů v Malé solnici nekončí?  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.