Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Slavnosti pětilisté růže letos přišlo méně lidí. Na vině je špatné počasí

Legenda keltské hudby Alana Stivella, historická postava Petra Voka, ale i nepříznivé počasí. Takový byl letošní 25. ročník oblíbených Slavností pětilisté růže, které se konají v Českém Krumlově.

První kvalifikované odhady letošní návštěvnosti Slavností pětilisté růže se pohybují kolem 16 tisíc návštěvníků. „Ještě nemáme přesná čísla, budeme dokončovat sčítání prodejů vstupenek na sobotní program. Celková návštěvnost je odborně odhadována jako součet prodaných sobotních vstupenek a odhadu počtu návštěvníků během bezplatného pátečního a nedělního programu. Také je třeba započítat děti nebo lidi v kostýmu, kteří mají vstup zdarma,“ uvedll ředitel Městského divadla Český Krumlov Jan Vozábal, který organizuje slavnosti.

Návštěvnost v loňských ročnících přitom překračovala 20 tisíc návštěvníků. Letošní nízká číslo mají na svědomí rozmary počasí – silný déšť a nízké teploty. „I přes opravdu nepříznivé počasí bylo jádro programu Slavností pětilisté růže zachováno. Konaly se průvody městem, ohňostroj, rytířský turnaj i program  na hlavním pódiu. Omezili jsme představení na ulici, pro které nebylo možné uspořádat mokrou variantu. V ostatních lokalitách se program přesunul do zastřešených prostor.

V Pivovarské zahradě se sobotní představení odehrálo ve velkém pivním stanu, na náměstí bylo kryté jeviště a v prostorách bývalé Prelatury jsme se přesunuli do Prokyšova sálu. I trhovci přečkali déšt a návštěvníkům nabízeli své výrobky a občerstvení až do pozdních nočních hodin. Musím vzdát holt a velice poděkovat všem účinkujícím, kteří vystupovali i v nepříznivých podmínkách, chodili v historických průvodech a divákům se snažili připravit kvalitní  zážitek. Od návštěvníků máme hodně pozitivních reakcí a pochval na program i na nasazení celého organizačního týmu slavností. "Osobně všem účinkujícím i organizátorům a spolupracovníkům velice děkuji za to, jak profesionálně zvládli letošní ročník,“ dodal Vozábal..

Slavnosti pětilisté růže pořádá město Český Krumlov, Městské divadlo Český Krumlov a Českokrumlovský rozvojový fonds podporou mnoha významných partnerů.

V loňském roce byly Slavnosti pětilisté růže vyhlášeny Akcí roku 2010.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky slavnost, Slavnosti pětilisté růže, růže, Český Krumlov, Alan Stivell, Petr Vok z Rožmberka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Slavnosti pětilisté růže letos přišlo méně lidí. Na vině je špatné počasí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.