Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nezaměstnaní v Českých Budějovicích mají zájem o veřejně prospěšné práce

Českobudějovičtí nezaměstnaní mají o veřejně prospěšné práce větší zájem, než radnice očekávala. Od letošního března, kdy radnice veřejné služby zajišťuje, odpracovali pro město 12 751 hodin, řekl novinářům ve čtvrtek náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).

Pro zvýšení základního příspěvku v hmotné nouzi je totiž odpracování 20 nebo 30 hodin veřejné služby podmínkou. "Do práce se zapojilo zhruba 130 nezaměstnaných, kteří vesměs prováděli úklid ve městě, a to například na Sokolském ostrově, u staré tržnice, sportovní haly, podél cyklostezek a na řadě dalších míst. Uklízely se i městské lesy a likvidovaly se i černé skládky," řekl Calta.

Hrozí však, že by institut poskytovatele veřejné služby mohl následující rok skončit kvůli převodu agendy dávek v hmotné nouzi na úřadu práce. "Nevíme totiž, kdo bude veřejné práce administrovat, kdo bude vyplácet peníze na zaměstnance hlídající brigádníky a rozdělující práci," sdělil primátor města Juraj Thoma (HOPB).

Město ale skončí s poskytováním obecně prospěšných prací odsouzeným. "Máme spíše negativní zkušenosti, několikrát jsme upozorňovali probační a mediační službu," dodal Thoma.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, TOP 09, Juraj Thoma, Úřad práce České republiky, Občané pro Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnaní v Českých Budějovicích mají zájem o veřejně prospěšné práce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.