Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Olympijská kampaň Žijeme Londýnem dorazí do Českých Budějovic

Kampaň Žijeme Londýnem má za sebou úspěšnou premiéru v Brně a nyní se vydává na cestu napříč Českou republikou. Její další zastávkou bude Jihočeský kraj, kde se představí v sobotu 4. června v Českých Budějovicích, řekl ve středu novinářům Petr Hrubec, generální sekretář Českého olympijského výboru.

 

Dosud největší komunikační projekt Českého olympijského výboru seznamuje veřejnost s olympijskými idejemi a motivuje ji k aktivní podpoře českých reprezentantů na Hrách XXX. olympiády v Londýně 2012.


„Vzhledem ke střídání jednotlivých kontinentů nemusí Evropa v příštích 20 letech hostit letní olympijské hry. Londýn přitom leží téměř za rohem. Pro veřejnost máme navíc k dispozici rekordní počet vstupenek na závody českých reprezentantů. Kampaní však chceme příznivce sportu nejen pozvat do dějiště her 2012, ale také jim připomenout olympijské tradice a ukázat, že respektování těchto ideálů může být i životní postoj.

Jižní Čechy sice počtem obyvatel nepatří mezi nejlidnatější kraje, ale výčtem skvělých sportovců a úspěšných olympioniků jsou určitě mezi nejlepšími. Český sport zde má svou bohatou základnu," říká Hrubec.
Slavnostní premiéra kampaně, nad níž převzala záštitu Asociace krajů České republiky, se uskutečnila v Brně 24. května. V sobotu 4. června od 16 hodin ji přivítají na náměstí Přemysla Otakara II. České Budějovice. Její součástí bude putovní výstava velkoformátových fotografií připomínajících slavné okamžiky české sportovní historie. Návštěvníci se mohou těšit také na taneční módní přehlídku sportovního oblečení, autogramiádu osobností a různé soutěže či kvízy. Moderátorem slavnostního odpoledne bude Jaromír Bosák.

Na pondělí 6. června je připravený vzdělávací program pro žáky základních škol z Jihočeského kraje. Ve dnech 23.–27. června navíc na jih Čech zamíří další ze symbolů kampaně, originální londýnský doubledecker vybavený špičkovou multimediální technikou.

„Kampaň Žijeme Londýnem nabízí pohled na sport v té nejvyšší a nejušlechtilejší podobě, prostřednictvím olympijské historie i přítomnosti. Veřejnost si tak v rámci chystaných aktivit připomene největší úspěchy našich sportovců, nasaje olympijskou atmosféru a dozví se aktuální novinky z tábora českých reprezentantů. Edukační program je navíc zaměřený na žáky základních škol, představí jim sportovní vzory, přispěje k budování pocitu národní hrdosti a motivuje je i k pravidelnému pohybu. To považuji za velice významný přínos k rozvoji sportu mládeže v jihočeském regionu,“ vyzvedává pozitiva kampaně Jiří Zimola (ČSSD), hejtman Jihočeského kraje.

Vernisáže putovní výstavy se kromě oficiálních představitelů Jihočeského kraje, Českého olympijského výboru a dalších hostů zúčastní také bývalí špičkoví reprezentanti a úspěšní účastníci olympijských her. Bude mezi nimi také sedminásobná olympijská vítězka ve sportovní gymnastice a světová sportovní legenda Věra Čáslavská. Jako zástupci regionu se objeví například veslař Karel Mejta, člen legendární třeboňské čtyřky s kormidelníkem, která získala zlato v Helsinkách 1952, volejbalista Antonín Procházka, hráč bronzového československého týmu v Mexico City 1968, a judista Vladimír Kocman, bronzový v kategorii nad 95 kg v Moskvě 1980.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky olympijské hry, Londýn, České Budějovice, Jihočeský kraj, Český olympijský výbor, Česko, Brno, sport, Letní olympijské hry 2012, Letní olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijská kampaň Žijeme Londýnem dorazí do Českých Budějovic  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.