Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oprava výtluků stála letos České Budějovice už téměř čtyři miliony korun

Město České Budějovice spravuje v současné době přibližně 300 kilometrů místních komunikací. Drobné opravy stojí každoročně miliony, letos město zaplatilo téměř čtyři miliony korun, řekl v pondělí primátor města Juraj Thoma (HOPB).

„K nejčastějším závadám se řadí výtluky. S jejich odstraňováním se začíná zpravidla v březnu, kdy začínají fungovat obalovny živičných směsí,“ poznamenal primátor Thoma a dále vyčíslil, že jen za první pololetí letošního roku bylo opraveno už přes tisíc výtluků, což stálo 3 750 000 korun.

Vloni město zaplatilo za celoroční opravu výtluků 7 813 475 korun. „Nerovnosti na komunikacích, které v převážné většině způsobily nepříznivé povětrnostní podmínky, jsou z velké části plošně odstraněny. Pracovníci odboru správy veřejných statků permanentně mapují stav povrchu vozovek a současně reagují na podněty a připomínky občanů, kteří ohlašují aktuální závady prostřednictvím městských webových stránek,“ popsal primátor.

Autor : Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Juraj Thoma, primátor, Občané pro Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava výtluků stála letos České Budějovice už téměř čtyři miliony korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.