Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Petr Vok a Bílá paní se zítra ukáží v Jindřichově Hradci

Série deseti divadelních představení pro děti základních škol, ve kterých vystupuje Petr Vok s věrným psem Vilémem, a společně s Bílou paní Perchtou seznamují děti s historií slavného rodu, je součástí Rožmberského roku patřícího k projektům Jihočeského kraje.

Rožmberkové jsou úzce spjati s historií Jihočeského kraje. Letošní jubilejní výročí jsme chtěli připomenout také žákům základních škol, proto jsme pro ně připravili sérii deseti divadelních představení, ve kterých se budou moci seznámit s historií tohoto nejznámějšího jihočeského rodu. Jsme rádi, že školy této nabídky využily,“ říká hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Interaktivní divadelní představení s názvem „Vokův pes Vilém“ přibližuje dětem zábavnou a poutavou formou život snad nejznámějšího z rodu pětilisté růže Petra Voka. Společně s Bílou paní a loutkou věrného psa Viléma zažívá Petr Vok nejrůznější příhody z tamní doby. „Představení je postaveno na pravdivých informacích ze života Petra Voka. Vše jsme však dětem upravili do vtipné a hravé formy, aby se pobavily a zároveň se dozvěděly něco nového z doby Rožmberků,“ uvedl scénárista a režisér celého představení Jiří Bilbo Reidinger, který zároveň hraje hlavní postavu Petra Voka. 

Představení již měly možnost vidět stovky dětí ze základních škol v mnoha jihočeských městech. Právě zítra 17. června v 9 hodin se pouť Petra Voka symbolicky uzavře představením v Základní škole Jindřichův Hradec. Kromě samotné komediální hry jsou děti aktivně zapojeni do kvízů a soutěží. Moderátor v historickém kostýmu vyzývá dobovou řečí studenty k utvoření týmů, které skládají rožmberské erby z maxipuzzle nebo odpovídají na otázky týkající se představení.

Autor : Olga Píšová, Budějcká Drbna

 

Štítky Petr Vok z Rožmberka, bílá paní, divadelní představení, představení, základní škola, Jindřichův Hradec, historie, Jihočeský kraj, pes, Rožmberkové, Jiří Zimola, Jiří Bilbo Reidinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Vok a Bílá paní se zítra ukáží v Jindřichově Hradci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.