Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plovárna v Hluboké nad Vltavou zahájila sezónu, České Budějce ji otevřou až příští víkend

Velmi teplé počasí umožnilo, že se o víkendu pro návštěvníky s předstihem otevřela plovárna v Hluboké nad Vltavou. Letní bazény u stadionu v Českých Budějovicích se otevřou až o příštím víkendu, tedy v sobotu 28. května.

“Protože hlásili na víkend pěkně, rozhodli jsme se, že zkusíme otevřít a myslím si, že jsme udělali dobře, lidé to přivítali," uvedl pro agenturu správce hlubockého koupaliště Petr Dvořák. Dodal, že v loňském roce přišlo do areálu 25 tisíc lidí.

Hlubocký areál nabízí dětský bazén a bazén pro dospělé, 66 metrů dlouhý tobogán, zahradní šachy a je zde možnost zapůjčení slunečníků zdarma.

Příští víkend se chystá otevřít i letní plovárna na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. Sezonu zahájí v sobotu 28. května. Celodenní vstupné pro dospělého bude 70 korun, což je o deset víc, než vloni

“V případě nepříznivého počasí v květnu a červnu bude provozní doba jen v omezeném rozsahu,“ řekla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. V loňském roce letní plovárnu navštívilo jen 15 tisíc lidí, protože se opravovala. Úpravy vyšly na 75 milionů korun.

Až okolo poloviny června otevřou koupaliště v Olešníku na Českobudějovicku, kam se jezdí koupat lidé z Týna nad Vltavou, Temelína, ale třeba i z Tábora či z Vodňan.

Ostatní plovárny v jižních Čechách, jako třeba v Táboře, Písku, Strakonicích či v Prachaticích, zahajují sezónu od 1. června dále. Otevře se například ale zcela nově také koupaliště v Milevsku na Písecku, kde vznikly dvě nádrže a nyní se zde dokončují poslední práce. Náklady se vyšplhaly na 20 milionů korun.

Autor: René Kekely
 

Štítky koupaliště, Hluboká nad Vltavou, bazén, České Budějovice, Petr Dvořák, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plovárna v Hluboké nad Vltavou zahájila sezónu, České Budějce ji otevřou až příští víkend  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.