Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohádkový den plný zázraků, aneb jedinečné setkání až 2500 DĚTÍ "ze zkumavky"

Akce s názvem „DEN ZÁZRAKŮ“ se bude konat v prostorách a okolí Loveckého zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou v neděli 12. června od 13 do 17 hodin. Tento den bude zároveň oslavou narozenin první holčičky počaté v českobudějovickém Sanatoriu Art, které se již od roku 1999 zabývá asistovanou reprodukcí.

Jako jediné zařízení v jihočeském regionu využívá pro léčbu neplodnosti metodu mimotělního oplodnění. „Klárka byla naším prvním zázrakem. Jsme na ni velmi pyšní. Dnes je to již 11-letá slečna a právě proto budeme v Den zázraků PLNIT DĚTSKÁ PŘÁNÍ a postupně symbolicky sfoukávat na 1,2 metru vysokém třípatrovém dortu 11 svíček. Každá svíčka bude jedním splněným přáním. První přání vysloví a svíčku sfoukne právě Klárka,“ uvedl Radomír Thaler, ředitel Sanatoria Art České Budějovice. Na tento unikátní sraz rodin, které počaly své děti právě díky asistované reprodukci, může ale zavítat kdokoli. Den zázraků se uskuteční v prostorách a okolí Loveckého zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou. Program startuje ve 13 hodin. „Máme nachystaný třípatrový dort s jedenácti svíčkami. První z nich sfoukne právě oslavenkyně Klárka,“ uvedla Lenka Střítecká z pořadatelské agentury ART4PROMOTION.

Sanatorium Art však pomáhá také dětem, které na svůj sen a zázrak zatím čekají. „V České republice žije v dětských domovech více než 7 tisíc dětí. I když nemohou vyrůstat v úplných rodinách, i oni mají právo na krásné dětství. Nemůžeme jim dát jejich rodiče, ale snažíme se je podporovat alespoň v jejich volnočasových aktivitách. Nedělního setkání se proto zúčastní také děti z našeho partnerského dětského domova ze Žíchovce,“ říká Radomír Thaler, zakladatel Sanatoria Art, které v posledních letech podpořilo částkou přesahující půl milionu korun dětské domovy na jihu Čech prostřednictvím projektu Art4kids. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na moderátorku Terezu Kostkovou, kouzelníka Radka Bakaláře, módní přehlídku s Českou Miss 2011 Jitkou Nováčkovou či bublinovou show. Pro děti je také připraveno hledání zázračného pokladu či speciální hry na interaktivní podlaze. Vše vyvrcholí v 16 hodin společným vypouštěním tisíce heliových balónků, na nichž budou zaznamenána tajná přání dětí i pracovníků sanatoria.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky svíčka, Hluboká nad Vltavou, Lovecký zámek Ohrada, slavnost, Česko, Tereza Kostková, Jitka Nováčková, Česká Miss 2011, České Budějovice, asistovaná reprodukce, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádkový den plný zázraků, aneb jedinečné setkání až 2500 DĚTÍ "ze zkumavky"  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.