Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policejní inspekce stíhá kvůli korupci bývalého policistu a dva úředníky z Českých Budějovic

Trestní stíhání bývalého policisty z dopravního inspektorátu v Českých Budějovicích a dvou úředníků pro korupční jednání zahájila policejní inspekce. .

 

Je vedeno v souvislosti s nestandardním postupem při vyřizování přestupků na úseku dopravy, řekla ve středu Mediafaxu mluvčí inspekce Radka Sandorová. Policejní inspekce při akci, kterou pracovně nazvala Nezmar, spolupracovala s policejním odborem hospodářské kriminality Jihočeského kraje. "Oba úředníci pracují na Městském úřadu v Písku," dodala mluvčí.
 
Bývalý policista je podezřelý ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu podplácení. "Úředníci jsou podezřelí ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu přijetí úplatku," pokračovala Sandorová.
"Zadržený bývalý policista spolu se dvěma úředníky se měli dopustit korupčního jednání a zneužití pravomoci úřední osoby v souvislosti s nestandardním postupem při vyřizování přestupků na úseku dopravy, spočívajícím v ovlivňování správního řízení ve prospěch pachatelů závažných dopravních přestupků tak, aby byl znemožněn jejich zákonný postih," vysvětlila mluvčí důvody trestního stíhání.
 
Na základě návrhu inspekce státní zástupce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 zahájil proti všem třem zadrženým osobám trestní stíhání.
 
Luboš Kavka

Štítky České Budějovice, trestní stíhání, zneužití pravomoci, úřední osoba, Mediafax, Jihočeský kraj, Písek, Státní zastupitelství ČR, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní inspekce stíhá kvůli korupci bývalého policistu a dva úředníky z Českých Budějovic  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.