Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie varuje občany - falešní asfaltéři se vracejí!

Českokrumlovští krimnalisté varují všechny občany v jižních Čechách, aby byli obezřetní při uzavírání zakázek, které se týkají pokládky asfaltového povrchu. Dle operativních informací zaznamenaných v poslední době vyšlo najevo, že se do České republiky pravděpodobně vrátili tzv. falešní asfaltéři, kteří v roce 2008 působili na území několika evropských států, včetně naší republiky.

Tito lidé nabízeli různým subjektům provedení pokládky asfaltového povrchu na předem dohodnuté plochy, přičemž po převzetí záloh v objemu několika desítek až stovek tisíc práce buď neprovedli vůbec, nebo pouze z části a to zcela nekvalitně a neodborně.

Policisté zjistili, že téměř shodné případy s těmi, které probíhaly před lety, se nyní opět objevily na Českokrumlovsku a také na Strakonicku. Opět by se mělo jednot o osoby z území Velké Británie, které neoprávněně vystupují pod různými názvy skutečně existujícícíh právnických osob podnikajících mimo území České republiky. Tyto osoby by měly hovořit anglicky, případně německy - údajně s anglickým přízvukem.

Kriminalisté důrazně upozorňují na obezřetnost občanů i podnikatelů při uzavírání takových zakázek, protože v drtivé většině skončí tato obchodní transakce rozčarováním z toho, že nekvalitně odvedenou práci není kde reklamovat a rovněž s finančními prostředky zaplacenými na zálohách se mohou poškození lidé zpravidla rozloučit. Při sjednávání takových obchodů by se občané měli vždy obracet  na osvědčené a kvalitní firmy. V případě, že se s podobným případem setkáte, obraťte se na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Děkujeme.

Autor: por. Ing. Štěpánka Uhlířová, PČR

Štítky Česko, Jihočeský kraj, Velká Británie, okres Český Krumlov, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie varuje občany - falešní asfaltéři se vracejí!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.