Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zastupitelé Vimperka odvolali všechny členy kontrolního výboru města

Vimperští zastupitelé odvolali v pondělí večer kontrolní výbor města. Důvodem odvolání všech členů je podle vedení města nekompetentní práce tohoto poradního orgánu zastupitelstva, která se projevila hlavně v uměle vyvolané kauze hospodaření Městských lesů Vimperk.

Kontrolní výbor dlouhodobě poukazoval na údajně špatné hospodaření společnosti Městské lesy Vimperk. Město tedy dalo udělat nezávislý audit. Podle starostky Jaroslavy Martanové nenašel auditor kromě formálních nedostatků žádná pochybení.

Podle odvolaného předsedy kontrolního výboru Zdeňka Kutila není předložený audit plnohodnotným auditem společnosti a nedává jasný obraz o stavu hospodaření. Výběr auditora je podle něj minimálně podezřelý. „Ve skutečnosti byla provedena dvě výběrová řízení, výsledkem posledního je výběr za čtvrtou nejvyšší cenu auditorské společnosti, která má jasné vazby na některé představitele města Vimperk,“ tvrdí Kutil. „Jako zastupitel města se nemohu spokojit s konstatováním, že zákon nevyžaduje písemné smlouvy na prodej dřevní hmoty. Skutečně je pro mě nemyslitelné prodávat dřevní hmotu na základě ústních dohod v řádových objemech milionů korun,“ řekl k hospodaření lesů. Nesouhlasí s názorem starostky, že by práce a výsledky kontrolního výboru vytvářely umělé kauzy.

Pro odvolání všech členů kontrolního výboru bylo 11 ze 17 zastupitelů. Na své další schůzi zastupitelé zvolí nové členy výboru. „Někteří členové kontrolního výboru prezentovali své domněnky jako fakta a jejich medializováním docházelo k poškozování dobrého jména města a jeho organizace a zpochybňování dlouholeté práce jednatele Městských lesů Vimperk,“ uvedla Jaroslava Martanová.

„Nejsme schopni najít společnou řeč a debaty přecházejí do osobní roviny. A takto se pracovat nedá,“ doplnila starostka.

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Vimperk, les, Kontrolní výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Vimperka odvolali všechny členy kontrolního výboru města  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.