Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prezident Zeman se zúčastnil slavnostní večeře na Fóru partnerských regionů Jihočeského kraje

Efektní přelet vrtulníkem nad Českým Krumlovem dal znát, že prezident České republiky Miloš Zeman je blízko. Ten totiž ve středu večer dorazil na slavnostní večeři Fóra partnerských regionů Jihočeského kraje, které probíhá v Zámecké jízdárně od středy do pátku. Účastní se ho desítky významných osobností z Rakouska, Německa, Ruska, Číny a dalších států.

Plánem Jihočeského kraje je vytvořit pomyslnou spojnici nebo most mezi východními a západními regiony. Dlouhodobým snažením je navazování kontaktů, které jsou oboustranně výhodné bez ohledu na vzdálenost. „Ta vzdálenost je relativní, protože slunce všude vychází a všude zapadá, všude musíme řešit problémy, které vyplývají z našich funkcí a úkolů,“ uvedl při slavnostním přípitku hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

„Ve všech těchto regionech jsme získali velké přátele a lidi, kteří jsou připraveni se i přes tu velkou vzdálenost s námi setkávat a konzultovat s námi aktuální věci,“ pronesl hejtman směrem k regionům, o kterých prokázal historický přehled. Jeho připravenou řeč bez pomůcek prezident Zeman náležitě ocenil.

„Je obdivuhodné, když se přesah spolupráce zaměří i do zemí, které nám nejsou vzdáleny myšlenkově, ale které jsou vzdáleny pouze a jedině geograficky. Toto úsilí velmi oceňuji a snažím se mu také pomáhat,“ řekl Zeman a připil na odvahu regionů, které se nebojí velkých dálek.

Mezi partnerské regiony Jihočeského kraje patří například švýcarský kanton Bern, vietnamská provincie Binh Thuan, čínská provincie Henan, Košický samosprávný kraj, Dolní Bavorsko, Dolní Rakousko, francouzský region Pays de la Loire nebo Sverdlovská oblast v Rusku.

V Zámecké jízdárně se koná hned několik seminářů - o investičních příležitostech a regionálním rozvoji, o cestovním ruchu a kultuře, o zdravotnictví, o dopravě, o zemědělství nebo třeba o vědě a výzkumu. Součástí programu je i prezentace Evropského regionu Dunaj - Vltava.

Foto www.fpr-sb.eu

Štítky Jihočeský kraj, Miloš Zeman, Rusko, Německo, Čína, Rakousko, Česko, Český Krumlov, Jiří Zimola, večeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman se zúčastnil slavnostní večeře na Fóru partnerských regionů Jihočeského kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.