Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

České Budějovice připravují rozpočet s příjmy a výdaji 1,9 miliardy korun

České Budějovice připravily pro příští rok vyrovnaný rozpočet, který počítá s výdaji a příjmy 1,9 miliardy korun. Téměř 390 milionů korun pak bude směřovat do kapitálových investic. Rozpočet, který navrhla městská rada, musí na svém zasedání schválit 12. prosince zastupitelé. Novinářům to v úterý řekla radní Lucie Kozlová.

Město na rok 2017 chystá například investici do obnovy sportovních zařízení ve výši 74 milionů korun. Dále počítá s příspěvkem 96 milionů korun pro Jihočeské divadlo, které je příspěvkovou organizací magistrátu. Významnou částku získá městský dopravní podnik. Pro něj chce magistrát v příštím roce uvolnit 199 milionů korun, což je o deset milionů korun více než letos.

„Přidáme zaměstnancům, a to především řidičům, protože jich je nedostatek a je velký problém pro tuto profesi uchazeče sehnat,“ řekla Kozlová.

Podle odhadů město příští rok získá přibližně 1,4 miliardy korun na výběru daní. „V souvislosti s tím jsme se stále drželi o dvě až tři procenta pod predikcí ministerstva financí. Ve výběru daní se spíše držíme konzervativnějšího přístupu,“ uvedla radní.

Město má v současnosti dluh 643 milionů korun, který postupně snižuje. V příštím roce rozpočet v tomto směru počítá se splátkami 82 milionů korun.

Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, rozpočet, Lucie Kozlová, Jihočeské divadlo, Ministerstvo financí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice připravují rozpočet s příjmy a výdaji 1,9 miliardy korun  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.