Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Premiér v demisi Babiš s ministry míří na jih Čech. Návštěvu načne na stavbě obchvatu Budějc

Rozvoj dopravní infrastruktury bude hlavním tématem návštěvy premiéra Andreje Babiše a dalších členů vlády v demisi, kteří právě dnes, v úterý 5. června, navštíví Jihočeský kraj. Ministři a ministryně zamíří na místo výstavby dálnice D3, vlakové nádraží v Českých Budějovicích, letiště, heliport letecké záchranky, Orlickou nádrž, budějckou teplárnu, třeboňskou školu, českokrumlovské otáčivé hlediště, dům pro seniory nebo budějckou nemocnici.

Na společném jednání s radními Jihočeského kraje premiér se svými ministry pohovoří například o dopravní infrastruktuře, investicích v sociálních službách, školství i o oblasti zdravotnictví. Setká se také se starosty měst a obcí Jihočeského kraje.

Jihočeský kraj s předsedou vlády v demisi Andrejem Babišem navštíví první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. 

Program návštěvy Jihočeského kraje

Prohlídkou výstavby obchvatu Českých Budějovic v 7:30 začne návštěva vlády v jižních Čechách. O půl hodiny později se delegace přesune na vlakové nádraží. Ve třičtvrtě na devět proběhne jednání vlády s Radou Jihočeského kraje, o dvě hodiny později se starosty. Deset minut po dvanácté hodině by měl Babiš promluvit k médiím.

Na jednu hodinu odpoledne je naplánována návštěva Tréninkového centra mládeže Složiště, V té době někteří ministři budou mít svůj program, v němž zavítají například na Orlickou nádrž, do budějcké teplárny, Domu pro seniory Dobrá Voda, třebonské střední školy a učiliště či na českokrumlovské otáčivé hlediště. Ve 13:40 vláda zamíří do Nemocnice České Budějovice a ve 14:50 proběhne návštěva letiště v Plané a heliportu letecké zdravotnické záchranné služby. V 15:50 se vláda přesune do Holašovic a třicet minut po čtvrté hodině se uskuteční tisková konference v budějckém kulturním domě Slavie. 

V 17:00 by měla dostat prostor veřejnost, kterou zve hnutí na facebookovém profilu ANO, tohle jsou Budějce.

Budějcká Drbna vás bude o důležitých okamžicích informovat.

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky politika, návštěva, vláda, demise, ministr, Jihočeský kraj, Babiš, České Budějovice, Andrej Babiš, Česko, Richard Brabec, Alena Schillerová, Dan Ťok, Jaroslava Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiér v demisi Babiš s ministry míří na jih Čech. Návštěvu načne na stavbě obchvatu Budějc  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.