Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O jedno senátorské křeslo se bude na jihu Čech při podzimních volbách ucházet osm kandidátů

Šest mužů a dvě ženy se budou v říjnu na jihu Čech v senátním obvodu číslo 14 ucházet o jediné senátorské křeslo a především pak o přízeň voličů.

Senátorské křeslo bude obhajovat jedenašedesátiletý nezávislý kandidát Jiří Šesták. Toho ve volbách podporuje hned několik subjektů, a prto kandidátka nese název Spojeni důvěrou: HOPB, STAN, KDU-ČSL, TOP 09, Zelení, Senátor 21 a další Jihočeši.

O post senátora se bude ucházet známý jihočeský hudebník, skladatel a podnikatel Ladislav Faktor, který spojil své jméno nejen s oblíbenou rozhlasovou stanicí, ale také s rozhlednou a horskou chatou na Kleti. Jedenašedesátiletý Ladislav Faktor se rozhodl kandidovat jako nezávislý, nestojí za ním žádná politická strana či hnutí. 

Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura nasadí do boje sedmašedesátiletého vysokoškolského pedagoga Lubomíra Pánu.

Nejmladším v osmičce osobností je jedenačtyřicetiletý podnikatel Štěpán Tampír, který bude kandidovat za Stranu svobodných občanů. Za Českou stranu sociálně demokratickou se uchází o post senátora bývalý českobudějovický zastupitel, sedmašedesátiletý Miloslav Procházka. Komunistická strana Čech a Moravy vyslala do senátních voleb dvaapadesátiletého technika Richarda Schötze.

O přízeň voličů se v říjnu na jihu Čech v senátním obvou číslo 14 budou ucházet také dvě ženy. Za Českou stranu národně sociální to bude bývalá budějovická zastupitelka, třiašedesátiletá Marie Paukejová. Za hnutí Pro zdraví a sport pak dvaašedesátiletá zubní lékařka Blanka Jakubcová Sýkorová.

Senátní obvod číslo 14 je tvořen východní částí Českobudějovicka ohraničenou na západě obcemi Bečice, Čenkov u Bechyně, Dobšice, Žimutice, Dolní Bukovsko, Drahotěšice, Vlkov, Hosín, Hrdějovice, České Budějovice, Srubec, Ledenice, Borovany, Petříkov a západní částí okresu Jindřichův Hradec ohraničenou na východě obcemi Cep, Majdalena, Třeboň, Lužnice a Klec.

Doplňovací volby do Senátu se konají v pátek 5. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 6. října od 8 do 14 hodin. Případné druhé kolo se uskuteční 12. a 13. října.

Štítky volby, politika, senát, kandidát, osm, muž, žena, Česko, křeslo, Ladislav Faktor, Jiří Šesták, TOP 09, KDU-ČSL, Starostové a nezávislí, Senátor 21, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O jedno senátorské křeslo se bude na jihu Čech  při podzimních volbách ucházet osm kandidátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.