Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zimola změní svůj pracovní závazek na VŠTE. Bude uvolněným místostarostou v Nové Bystřici

Jiří Zimola, který nedávno rezignoval na funkci statutárního místopředsedy ČSSD, změní svůj pracovní závazek na českobudějovické Vysoké škole technické a ekonomické (VŠTE), kde působí jako vedoucí oddělení vnějších vztahů. Zimola se totiž stal uvolněným místostarostou v Nové Bystřici na Jindřichohradecku.

ČTĚTE TAKÉ: Zimola rezignoval na funkci prvního místopředsedy ČSSD 

Pravděpodobně od 1. ledna bude Zimola na VŠTE pokračovat v jiném režimu. Informaci potvrdil rektor školy Marek Vochozka. „Hovořili jsme spolu o modifikaci dosavadní spolupráce. Zatím však nejsme na její přesné definici domluveni. Předpokládám, že ke změně dojde od 1. ledna,“ uvedl Vochozka.

Týdeník Respekt napsal s odvoláním na proděkana VŠTE Vojtěcha Stehela, že Zimola odchází z funkce vedoucího oddělení a že si jako šéf oddělení vydělal 70 tisíc korun měsíčně. Zimolovo vyjádření ČTK zjišťuje.

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Zimola nastoupí od nového akademického roku na VŠTE 

Zimola se v říjnových volbách opět stal zastupitelem v Nové Bystřici, kde v minulosti působil jako starosta. Jeho ČSSD tam získala 50,11 procent hlasů, což jí zajistilo osm z 15 zastupitelů. Ve vedení města sociální demokraté spolupracují se STAN, kteří získali pět mandátů. Na ustavujícím zasedání pak zastupitelé zvolili jako starostu Vladimíra Bláhu (ČSSD) a následně jeho zástupce Jiřího Zimolu.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Jiří Zimola, ČSSD, VŠTE, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Nová Bystřice, Marek Vochozka, okres Jindřichův Hradec, Vladimír Bláha, Starostové a nezávislí, Respekt

Zimola změní svůj pracovní závazek na VŠTE. Bude uvolněným místostarostou v Nové Bystřici  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.