Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jindřichův Hradec letos nestihne schválit rozpočet na příští rok. Proces zpozdily volby i koaliční jednání

Jindřichův Hradec nestihne letos schválit městský rozpočet na příští rok. Zastupitelé tento dokument budou projednávat na svém zasedání 30. ledna. Proces zpozdily volby i následné vyjednávání o koalici ve městě, která vznikla až na začátku listopadu. Novinářům to řekla Karolína Bartošková z odboru kanceláře starosty města.

"Rada města projedná návrh rozpočtu poprvé 21. listopadu, poté bude zaslán zastupitelům města," uvedla Bartošková. Jednání zastupitelstva 10. prosince se bude rozpočtem zabývat, jeho schvalování se ale neplánuje. "Nevidím v tom žádný problém. Jedná se jen o jeden měsíc a vše bude připravené," řekl jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka (ČSSD).

Jindřichův Hradec tak začne rok 2019 s rozpočtovým provizoriem. Podle něj bude hospodařit první měsíc. Nejedná se však o nic výjimečného, protože město v minulosti několikrát schvalovalo rozpočet až v únoru daného roku. Pravidla rozpočtového provizoria jsou taková, že na každý měsíc musí město hospodařit s jednou dvanáctinou rozpočtu minulého roku. Jindřichův Hradec si pro letošek schválil rozpočet s příjmy 512 milionů korun a výdaji 570 milionů korun.

Autoři | Foto město Jindřichův Hradec

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, J.Hradec, 2019, Jindřichův Hradec, Stanislav Mrvka, ČSSD, volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec letos nestihne schválit rozpočet na příští rok. Proces zpozdily volby i koaliční jednání  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.