Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčák Rozner známý svým „zabrušováním“ možná nebude vydán k trestnímu stíhání

Sněmovna možná nevydá poslance Miloslava Roznera (SPD) k trestnímu stíhání kvůli jeho výrokům o bývalém romském táboře v Letech u Písku. Mandátový a imunitní výbor dnes vydání nedoporučil. Novinářům to po hlasování řekla místopředsedkyně výboru Taťána Malá (ANO).

Sněmovna by měla rozhodnout na probíhající schůzi, předseda výboru Stanislav Grospič (KSČM) před zasedáním uvedl, že pravděpodobně příští středu. Policisté chtějí Roznera stíhat pro podezření z popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia.

Rozner v minulosti při kritice rozhodnutí někdejší vlády o odkupu vepřína nedaleko pietního místa v Letech použil spojení "neexistující pseudokoncentrák". Sešlo se kvůli tomu hned několik trestních oznámení. Podle SPD existují pochyby o objektivitě vyšetřování případu, poslanci hnutí deklarovali, že budou proti vydání Roznera.

Autoři | Foto SPD

Štítky SPD, Tomio Okamura, Svoboda a přímá demokracie, Miloslav Rozner, Taťána Malá, ANO 2011, Písek, Stanislav Grospič, KSČM, trestní stíhání

Budějčák Rozner známý svým „zabrušováním“ možná nebude vydán k trestnímu stíhání  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.