Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Starostové a Nezávislí jdou do voleb samostatně. Hnutí povede Švec

Starostové a Nezávislí představili plány do letošních krajských voleb. Zaměřit se chtějí hlavně na životní prostředí, turistický ruch, podporu malých a středních podnikatelů a podporu obcí. Hnutí povede do voleb starosta Lišova a krajský radní pro dopravu Jiří Švec.

Do letošních krajských voleb se hnutí Starostové a Nezávislí rozhodlo kandidovat samostatně. Před čtyřmi roky přitom byli součástí koalice Pro jižní Čechy. „My jsme i předtím postupovali sami za sebe, ale v rámci předvolební koalice. To, že jsme teď zvolili samostatný postup, je asi logické vyústění úspěšné práce Starostů a Nezávislých. Je potřeba voliče nemást různými koalicemi a dát jim vybrat čistokrevný subjekt, který jim vyhovuje,“ popsal starosta Lišova Jiří Švec, který bude také lídrem.

V rámci kraje se chce hnutí věnovat podpoře turistického ruchu, malých a středních podnikatelů nebo dokončení velkých projektů, jako je například Vltavská cyklostezka. „Chceme udělat vše pro to, aby měl kraj stále dostatek prostředků na fungování, a aby ty prostředky nechyběly městům, obcím a ani samotnému kraji,“ doplnil Švec.

Přesnou kandidátku zatím prozradit nechtěl. Uvedl ale, že se na ní objeví starostky a starostové jihočeských měst, lékaři, ale i náměstek primátora Viktor Vojtko nebo první náměstek hejtmanky Josef Knot.

Ten na konci roku 2019 opustil TOP 09. „Ta situace pomalu krystalizovala až vykrystalizovala v to, že naše názorové rozepře vygradovaly a TOP09 jsem opustil. Současný trend TOPky není trend, se kterým bych se vnitřně ztotožňoval. V současné době jsem politicky na volné noze a za hnutí STAN budu kandidovat jako nezávislý,“ uvedl Knot.

Hnutí by ve volbách chtělo dosáhnout dvouciferného výsledku. „Ideálně kolem dvanácti procent. Ale důležité je, abychom mohli dále pracovat na tom, na čem dlouhodobě pracujeme, a abychom kraj mohli posouvat směrem, který je podle nás správný,“ uzavřel Švec.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky STAN, politika, krajské volby, Jiří Švec, Starostové a nezávislí, volby, Lišov, koalice, Josef Knot, TOP 09, Jihočeský kraj, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostové a Nezávislí jdou do voleb samostatně. Hnutí povede Švec  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.