Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Předvolební anketu na Drbně vyhrála ODS, druhá skončila Trikolora před Piráty

Jak by dopadly krajské volby podle čtenářů Budějcké Drbny? O tom jste rozhodli vy, naši čtenáři, kteří jste v anketě na webu odevzdali dohromady 1766 hlasů. Těsným vítězem by se podle vás stala ODS před Trikolorou. Do zastupitelstva by se pak dostalo celkem šest politických stran nebo hnutí.

V nadcházejících krajských volbách kandiduje na jihu Čech devatenáct politických uskupení. V předvolební anketě na Budějcké Drbně získalo alespoň po jednom hlasu každé z nich. Do krajského zastupitelstva by se však podle vás dostala jen méně než třetina z kandidujících subjektů.

Těsným vítězem voleb by se podle čtenářů stala ODS, která by s 20 procenty (360 hlasy) porazila druhou Trikoloru. Ta s devatenácti procenty získala jen o třicet hlasů méně. Následují Piráti se 13 procenty (224 hlasů) a Moravské zemské hnutí (223 hlasů). Do zastupitelstva by se s devíti procenty dostala také strana Svobodných (154 hlasů) a těsně také ANO s pěti procenty (85 hlasů).

Těsně pod pěti procenty skončilo SPD, STAN, koalice KDU-ČSL+TOP 09 a ČSSD.

ANKETA: Krajské volby se blíží. Kdo by získal váš hlas?

Nadcházející krajské volby klepou na dveře. Pojďme si udělat takový malý průzkum, jak by mohly dopadnout. Hlasujte do středečního večera v anketě tak, jako by se jednalo o skutečné volby. Na výběr máte ze všech stran, které kandidují v Jihočeském...

Volby do krajských zastupitelstev České republiky jsou plánovány na 2. a 3. října současně s volbami do Senátu. Budou voleni krajští zastupitelé ve 13 krajích mimo hlavní město Prahu, kde má pravomoci obdobné krajskému zastupitelství zastupitelstvo hlavního města Prahy. Bude se jednat o šesté volby do zastupitelstev krajů v České republice. Vzhledem k pandemii covidu-19 vláda schválila zákon, který umožňuje volit lidem v karanténě. Náklady na hygienická opatření budou okolo 24 milionů korun a celkový rozpočet krajských a senátních voleb je ve výši 450 milionů korun.

Do zastupitelstev v celé zemi kandiduje celkem 9 728 lidí, z toho 7 048 mužů a 2 680 žen. Průměrný věk je 48 let. Nejstaršímu kandidátu je 91 let a je také nejstarším v dosavadní historii krajských voleb.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky volby, Jihočeský kraj, zastupitelstvo, anketa, ODS, Česká pirátská strana, krajské volby, Drbna.cz, Česko, Trikolóra hnutí občanů, Moravské zemské hnutí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Kroulík

Že má Bábiš 36% taky nevěřím. Ale ještě větší lež je, že by měla největší podporu ODS s mladoklausovci v závěsu.

Pondělí, 28. září 2020, 13:40Odpovědět

Hanz Jirak

a tak je to všude. nevěřte lžím, že má ANO 35%

Pondělí, 28. září 2020, 05:53Odpovědět

Miroslav Kroulík

To jsou ale drby! Ovšem pokud si všimnu malého počtu hlasujících, tak mi je jasné, že tohle "hlasování" má nulovou relevanci.

Pondělí, 28. září 2020, 00:23Odpovědět

Martin Vašek

To jsou prognózy jako od Kantaru.????

Neděle, 27. září 2020, 23:55Odpovědět

Předvolební anketu na Drbně vyhrála ODS, druhá skončila Trikolora před Piráty  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.