Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máme plán, jak zajistit byty pro mladé rodiny, říká Ivana Kerlesová, kandidátka na hejtmanku za hnutí Trikolóra

PR článek

Vlastní bydlení je nedostupné pro stále více lidí. Ceny bytů rostou a půjčit si na ně je stále obtížnější. Mladá rodina dnes těžko zaplatí vysoké nájemné a zároveň mnohdy nedosáhne na získání úvěru k vlastnímu bydlení. „Máme řešení,“ říká kandidátka na jihočeskou hejtmanku za hnutí Trikolóra Ivana Kerlesová.

Ceny bytů rostou a zároveň je stále obtížnější získat hypotéční úvěr. Vedle toho mladé rodiny mnohdy nejsou schopny bezproblémově splácet hypotéky a ještě normálně žít. Politici to zatím příliš neřeší. Dokážete bytovou otázku vyřešit vy?
Ano. A když řeknu, že to zároveň nikoho nebude stát moc peněz, tak mi asi ani nebudete věřit.

Máte pravdu, nevěřím. Jak vypadá váš plán?
Stát svojí politikou umožňuje městům a obcím vstoupit do trhu s byty. Umožňuje jim získat ze státních fondů finanční prostředky na výstavbu obecních bytů nebo na rekonstrukci nemovitostí. V každé obci se obvykle najde chátrající budova, kterou lze rekonstruovat, nebo pozemek k nové výstavbě. Většina obcí a měst má přitom dostatek prostředků na spolufinancování bytových projektů.

Proč už to tedy obce nedělají?
To je dotaz spíše na ně, možná nemají informace, možná se do toho nechtějí pouštět, protože jim to prostě nepřipadá podstatné. Nicméně za Trikolóru kandiduje do Senátu starosta obce Albrechtice nad Vltavou Miroslav Ušatý, který tímto způsobem ve své obci vybudoval zatím 8 bytů a výstavbu dalších 24 plánuje. Na to, že má obec zhruba 900 obyvatel, to je slušné.

Jedná se tedy o nájemní byty?
Ano. Pokud ale lidé projeví zájem získat tyto byty do osobního vlastnictví, lze jim také vyhovět. Lze například znovu oprášit model družstevního bydlení. Takové řešení jistě potěší zejména mladé rodiny, které nemají dostatečný příjem na splácení hypoték.

Jak do výstavby těchto bytů pro mladé rodiny chcete vstoupit z pozice kraje?
Z pozice kraje vyčleníme finance na přípravu projektové dokumentace pro výstavbu těchto bytů. To bude pro města a obce motivací k aktivnějšímu přístupu v oblasti bydlení.

Trikolóra je pravicové hnutí. Neměla by výstavba obecních bytů být spíše součástí programu třeba ČSSD?
Měla by být hlavní součástí programu každého politického subjektu! Ale v tomto případě nejde o levicovou myšlenku. Využijeme nastavené podmínky pro dobrou věc, nic se nebude z veřejných peněz dotovat. Tím, že kraj finančně podpoří projektovou dokumentaci k výstavbě, pomůže nastartovat ekonomiku ve svém regionu. A to je v nastupující ekonomické krizi klíčové.

Blíže o programu hnutí Trikolóra pro volby do zastupitelstva Jihočeského kraje a kandidátce na jihočeskou hejtmanku Ivaně Kerlesové naleznete na: www.kerleska.cz nebo na Facebooku: @Kerlesova a v medailonku níže


Zadavatel Trikolora, zhotovitel Trikolora

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Trikolora, Ivana Kerlesová, volby, bydlení, Trikolóra hnutí občanů, rodina, stavba, Miroslav Ušatý, ČSSD, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme plán, jak zajistit byty pro mladé rodiny, říká Ivana Kerlesová, kandidátka na hejtmanku za hnutí Trikolóra  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.