Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Místostarostka Tábora odešla od nehody, koaliční partner nyní vyzývá k rezignaci

Hnutí Tábor 2020 vyzvalo Michaelu Petrovou (Jinak!) k rezignaci na post místostarostky města. Důvodem je její prosincová dopravní nehoda, od které odešla, aniž by přivolala policii. Hnutí Tábor 2020, požaduje personální výměnu místostarostky, v koalici s Piráty, Jinak! a ČSSD však chce i nadále pokračovat.

„Nemáme v úmyslu rozbít současnou koalici. Požadujeme jen výměnu místostarostky, o čemž jsme jednali i s hnutím Jinak! Ale zatím jsme se v tomto směru nedohodli,“ říká starosta města Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

V prohlášení, pod kterým jsou podepsáni také další členové hnutí, se pak také píše: „Konstatujeme, že proběhlá dvě smírčí jednání všech čtyř subjektů koalice ke smíru nevedla. Na těchto jednáních hnutí Tábor 2020 žádalo místostarostku Petrovou o zvážení rezignace. Proto znovu a nyní veřejně apelujeme na hnutí Jinak!, aby provedlo potřebné personální změny v duchu našeho výše zmíněného postoje tak, aby dosavadní koaliční projekt a zejména naplnění programových cílů mohly dále pokračovat.“

Rozhodne zastupitelstvo

Místostarostka Petrová podle svých slov hodlá na pondělním jednání zastupitelstva předložit návrh na své odvolání. „Vždy jsem se snažila pracovat pro město čestně a poctivě. Tahle práce mi dávala smysl a nikdy jsem neváhala bojovat za lidi, město a program, který jsme slíbili. Ale vím, že jsem udělala lidskou chybu, kterou bych jako politička udělat neměla. Tedy nechám zastupitele, aby rozhodli o důvěře v můj mandát. Pokud mi ho dají, budu se stejnou energií pokračovat dál. Pokud nebudou souhlasit, s pokorou přijmu odpovědnost a dál budu pokračovat v práci pro město jako zastupitelka,“ říká místostarostka Michaela Petrová.

K nehodě došlo 22. prosince večer. Z vyšetřování vyplývá, že Peterová po události nepřivolala policii, z místa odešla a odmítla dechovou zkoušku. Místostarostka svůj zkrat připisuje šoku vyplývajícímu z akutní stresové reakce. Proto také údajně nespolupracovala s policií. To vedlo k tomu, že nebyla provedena zkouška na alkohol. 

„Do teď nechápu, jak může mikrospánek přijít tak najednou a bez varování. Další dění si pamatuji hodně matně. Jen to, jak se třesu, zimu a mokrou silnici. Nechala jsem se odvézt domu. A pak už si nepamatuji skoro nic. Pár hodin po nehodě jsem vůbec nebyla schopná reagovat na dění kolem mě. Ani na výzvy policistů. Nebyla jsem při smyslech. Chybu jsem si uvědomila později, když jsem se dostala z největšího šoku. Potom jsem sama došla na polici,“ dodala k nehodě v průběhu února na svém facebookovém profilu.

Prohřešek byl vyhodnocený jako přestupek. „Věc řešil jiný městský úřad, nikoliv v Táboře, aby byla vyloučena podjatost. S ohledem na čistou kartu řidiče, čistý trestní rejstřík a okolnosti nehody jsem dostala tento trest – rok bez řidičáku a 25 tisíc korun pokuty,“ uzavřela.

Odvolání místostarostky požadovala na lednovém zasedání zastupitelstva opozice, ale neměla dostatečnou podporu, když pro bylo 12 z 25 zastupitelů.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Michaely Petrové

Štítky ČR, správa, strany, Tábor, Michaela Petrová, havárie, policie, koalice, ČSSD, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Pokud nebyl nikdo zraněn, vozidlo bylo mimo silnici a nikoho neohrožovalo, tak nechápu čeho se dopustila špatného? To vypadá jako dobrá záminka!

Neděle, 7. března 2021, 17:24Odpovědět

Místostarostka Tábora odešla od nehody, koaliční partner nyní vyzývá k rezignaci  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.