Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tábor má nového místostarostu. Zastupitelstvo zvolilo Piráta Martina Maredu

Město Tábor má od pondělního odpoledne nového místostarostu. Michaelu Petrovou (Jinak!), kterou v březnu zastupitelstvo odvolalo a od té doby byla pozice neobsazena, nahradí Martin Mareda (Piráti). Toho na posledním jednání zvolili zastupitelé a Tábor má tak tři místostarosty. Opozice před volbou navrhovala úpravu na snížení počtu na dva místostarosty, což je model, ve kterém město fungovalo od začátku března. Návrh však neprošel.

„Nastoupit do pozice rok a půl před koncem volebního období není snadné. Ale věřím, že se dokážu rychle zorientovat,“ řekl Mareda ČTK po zvolení.

V táborském zastupitelstvu má koalice ve složení Tábor 2020, Piráti a ČSSD jen 11 hlasů z 27. Koalici totiž na konci března opustilo hnutí Jinak!, které v posledních volbách získalo tři mandáty. Důvodem bylo březnové odvolání místostarostky Michaely Petrové kvůli její dopravní nehodě, od které odešla, aniž by přivolala policii. Odmítnout navíc měla dechovou zkoušku. Pro její odvolání bylo tehdy 18 z 26 zastupitelů.

K nehodě došlo 22. prosince večer. Z vyšetřování vyplývá, že Peterová po události nepřivolala policii, z místa odešla a odmítla dechovou zkoušku. Místostarostka svůj zkrat připisuje šoku vyplývajícímu z akutní stresové reakce. Proto také údajně nespolupracovala s policií. To vedlo k tomu, že nebyla provedena zkouška na alkohol. 

„Do teď nechápu, jak může mikrospánek přijít tak najednou a bez varování. Další dění si pamatuji hodně matně. Jen to, jak se třesu, zimu a mokrou silnici. Nechala jsem se odvézt domu. A pak už si nepamatuji skoro nic. Pár hodin po nehodě jsem vůbec nebyla schopná reagovat na dění kolem mě. Ani na výzvy policistů. Nebyla jsem při smyslech. Chybu jsem si uvědomila později, když jsem se dostala z největšího šoku. Potom jsem sama došla na polici,“ dodala k nehodě v průběhu února na svém facebookovém profilu.

Ohodnoť článek

Foto Piráti

Štítky ČR, správa, personální, Tábor, Mareda, Petrová, Česká pirátská strana, policie, havárie, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Tak piráta misopřeseda? začátek konce slušných lidí co piráti předvádí to hlava nebere.

Středa, 12. května 2021, 19:39Odpovědět

Tábor má nového místostarostu. Zastupitelstvo zvolilo Piráta Martina Maredu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.