Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dlouholetý starosta Prachatic a úspěšný poslanec. Na dotazy čtenářů bude online odpovídat lídr kandidátky SPOLU Jan Bauer

PR článek

Na konci devadesátých let se stal jedním z nejmladších starostů v České republice. V čele Prachatic úspěšně stál dvanáct let. V roce 2017 si díky druhému nejvyššímu počtu preferenčních hlasů vysloužil již čtvrtý poslanecký mandát, dlouhodobě se v parlamentu za ODS věnuje hospodářské a sociální politice. Hostem online chatu na Budějcké Drbně bude ve čtvrtek 30. září lídr jihočeské kandidátky SPOLU Jan Bauer. Otázky však můžete poslat už nyní.

Jan Bauer bude hostem online chatu 30. září od 13 hodin. Dotazy můžete pokládat už nyní zde.

Jan Bauer poprvé vstoupil do politiky přesně před pětadvaceti lety. Do řad prachatické ODS se přihlásil v roce 1996, aby se mohl – podle svých vlastních slov – aktivněji zapojit do veřejného života ve městě. 

Jeden z nejmladších starostů úřadoval nakonec dvanáct let

Dva roky po vstupu do komunální politiky byl zvolen do vedení města a stal se tak svého času jedním z nejmladších starostů v České republice. Ve městě je současně nepřetržitě od roku 1998 zastupitelem. Mezi lety 2000–2004 byl navíc zastupitelem Jihočeského kraje a předsedou finančního výboru.

Celostátní politiku si poprvé vyzkoušel v roce 2004, kdy se stal poslancem. Poslanecký mandát poté obhájil ve volbách v roce 2006 i 2010. Po roce 2013 se stáhnul z vysoké politiky a úspěšně podnikal. V krajských volbách v roce 2016 ho však hlasy voličů vynesly zpět, když se stal zastupitelem v Jihočeském kraji. Ve volbách do Poslanecké sněmovny na podzim 2017 pak získal i díky druhému nejvyššímu počtu preferenčních hlasů opět mandát poslance.

Podpora rodin a rozvoj prachatického hospice

V parlamentu se dlouhodobě věnuje hospodářské a sociální politice. Prosadil nebo pomohl prosadit řadu konkrétních opatření ve prospěch seniorů, lidí pobírajících příspěvek na péči nebo na podporu rodin s malými dětmi. Přispěl ke zlepšení podmínek pro podnikání. Jako předseda správní rady se podílí na rozvoji prachatického hospice. 

Pomohl zachránit převoznickou živnost, která se provozuje mimo jiné na Lipně. Je vášnivým sběratelem knížek o Šumavě. Spočítat je nezvládne a stále mu přibývají nové. Často v nich prý listuje a nachází v nich inspiraci k výletům a objevování nových míst a jejich historie.

Mezi největší koníčky Jana Bauera patří stolní tenis, kterému se věnoval i závodně, tenis a fotbal. Mluví anglicky, německy a rusky. Je ženatý a má dceru Ivanu a syna Jana.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jan Bauer, ODS, spolu, lídr, online chat, otázky, Prachatice, politika, Parlament České republiky, Česko, Drbna.cz, Jihočeský kraj, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouholetý starosta Prachatic a úspěšný poslanec. Na dotazy čtenářů bude online odpovídat lídr kandidátky SPOLU Jan Bauer  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.