Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Starosty povede do komunálních voleb krajský zastupitel Fencl

Kandidátní listinu Starostů a nezávislých (STAN) do podzimních komunálních voleb v Českých Budějovicích povede jako lídr současný krajský zastupitel Jiří Fencl. Z druhého místa bude kandidovat Jan Mádl, který byl zakladatelem hnutí Čisté Budějovice. To před čtyřmi roky usilovalo o hlasy voličů společně se Starosty. Letos v dubnu ale Mádl oznámil, že hnutí bude nyní pod Starosty.

Jméno lídra oznámila strana po společném jednání v tiskové zprávě. Jiří Fencl je současný krajský zastupitel a předseda oblastní organizace STAN v Českých Budějovicích. „Je to nejen pro mě velká výzva. Poprvé v historii se bude totiž STAN ucházet o hlasy voličů s vlastní, samostatnou kandidátkou. Osobně budu chtít navázat na velmi úspěšnou práci stávajícího českobudějovického radního a poslance Viktora Vojtka, který za sebou zanechal notný kus práce, která je vidět," uvedl Fencl. Viktor Vojtko se stal v posledních parlamentních volbách poslancem, na kandidátce STAN bude na pátém místě. 

Před čtyřmi lety kandidovali Starostové společně s hnutím Čisté Budějovice. Jeho zakladatel Jan Mádl v dubnu oznámil, že nyní bude hnutí vystupovat pod Starosty. „Chceme tímto krokem efektivněji prosazovat zájmy občanů města České Budějovice. Čisté Budějovice ale zůstávají jako spolek, který bude i nadále fungovat jako skupina nadšenců a aktivních občanů, kteří se zajímají a přispívají k rozvoji našeho města,“ uvedl na sociálních sítích Mádl, který bude dvojkou Starostů.

Pragram do komunálních voleb rozdělila strana do sedmi oblastí. „V každé z nich nejen představujeme své plány do budoucna, ale i to, co se v této oblasti povedlo z našeho programu již zrealizovat," uvedl lídr. 

Spojenectví STAN a Čistých Budějovic získalo před čtyřmi lety 6,46 procenta hlasů a získalo tak tři mandáty. Mezi dalšími kandidujícími jsou architekt Jan Klein, podnikatelka Barbora Povišerová nebo vědecký pracovník z Biologického centra Akademie věd České republiky Petr Vodrážka. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto STAN

Štítky volby, STAN, obce, České Budějovice, Starostové a nezávislí, Jiří Fencl, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, zastupitel kraje, Viktor Vojtko, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Jan Klein, Biologické centrum AV ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosty povede do komunálních voleb krajský zastupitel Fencl  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.