Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeský kraj příští rok podpoří dotacemi například sportovní aktivity dětí

Jihočeský kraj uvolní v příštím roce na dotace téměř 292 milionů korun. Podpoří například sportovní aktivity dětí, rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury nebo handicapované sportovce.

Kraj plánuje dotační tituly ve třech vlnách. „V první se jedná o 18 programů s termínem zahájení podávání žádostí 17. a s termínem ukončení podávání žádostí 31. ledna. Druhá vlna, do které spadají čtyři programy, bude vyhlášena během ledna až února. Do třetí vlny pak spadá jeden dotační program, který má podle specifických potřeb termín vyhlášení v průběhu roku 2023,“ uvedl náměstek jihočeského hejtmana Pavel Hroch (Jihočeši 2012).

Nově budou od příštího roku uchazeči podávat žádosti pouze elektronicky včetně příloh a závěrečného vyúčtování. V první vlně mohou žadatelé usilovat třeba o podporu venkovských prodejen nebo opravu a rekonstrukci místních silnic.

Ve druhé jde mimo jiné o podporu přípravy projektové dokumentace výstavby obecních bytů nebo o podporu sportovní činnosti dětí a mládeže. „Třetí vlna pak zahrnuje například tři miliony korun na podporu žáků a studentů,“ dodal Hroch.

Na dotační peníze reagovala i část opozice. Opoziční zastupitel Martin Mareda (Piráti) při jednání předložil návrh na zvýšení objemu prostředků v dotačních programech sloužících pro financování sociálních služeb. Zastupitelstvo to v hlasování ale odmítlo.

„Jsem přesvědčen o tom, že sociální služby v Jihočeském kraji si zaslouží kontinuitu financování a jistotu do budoucna tak, aby mohly udržovat plynulý standard pro své klienty, měly zajištěny peníze na provoz, mzdy zaměstnanců apod. Proto jsem předložil zastupitelstvu návrh, aby byly pro dofinancování sociálních služeb použity peníze, které zůstanou nevyčerpané v programu My v tom Jihočechy nenecháme,“ uvedl v tiskové zprávě Mareda.

Návrh však nezískal potřebnou většinu hlasů. Vedení kraje však přislíbilo spolupráci a ochotu věc řešit v případě, že by se někde objevil vážnější problém, informovali Piráti. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, dotace, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj příští rok podpoří dotacemi například sportovní aktivity dětí  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.