Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeská ČSSD si zvolila nového předsedu. Václava Valhodu střídá Tomáš Polanský

Jihočeská sociální demokracie má nového předsedu. Na víkendové krajské konferenci vystřídal ve funkci bývalého poslance Václava Valhodu Tomáš Polanský. Valhoda vedl jihočeskou ČSSD od února 2020.

„Lidé jsou z politiky čím dál více znechucení a vzájemně znepřátelení.  Pokud chceme obnovit jejich důvěru v sociální demokracii, nemůžeme žít z její minulé slávy. Musíme ji více zatraktivnit, vysvětlovat nové směřování a cíle. Vsadit na evoluci, nikoliv na revoluci. Zda to lidé pochopí, přivítají, ocení, to ukáže čas,“ shrnul nový předseda Jihočeské ČSSD Tomáš Polanský.

Podle něho by měla být sociální demokracie alternativou tvrdé pravicové politiky. „Každopádně v dnešní turbulentní a ekonomicky stále těžší době potřebují nejenom sociálně slabší vrstvy obyvatel, ale už i střední třída politickou pomoc, potřebují stranu, která se jich bude zastávat, která se za ně postaví.  Pokud chceme kritizovat nesystémové snižování kvality života v naší zemi asociálními kroky vládnoucích stran a uskupení, musíme nabídnout alternativu rozpočtově udržitelného řešení. Jsem přesvědčen, že právě nyní by sociální demokracie měla být a musí být alternativou tvrdé pravicové politiky,“ dodal Polanský.

Na víkendové konferenci se stal prvním místopředsedou primář gynekologicko-porodnického oddělení z písecké nemocnice Michal Turek.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČSSD Jihočeský kraj

Štítky sociální demokracie, ČSSD, politika, Tomáš Polanský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská ČSSD si zvolila nového předsedu. Václava Valhodu střídá Tomáš Polanský  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.