Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Náměstky jihočeského hejtmana by měli být Hajdušek, Kozlová a Štojdl

Náměstky jihočeského hejtmana Martina Kuby (ODS) by se měli stát další občanští demokraté Lucie Kozlová, Tomáš Hajdušek a David Štojdl. Počet náměstků v kraji se sníží ze šesti na tři. Jedná se o nejméně placených funkcí ve vedení Jihočeského kraje v historii. Ustavující zastupitelstvo po zářijových volbách by se mělo konat 24. nebo 31. října.

„Nemusíme vytvářet koalice, ve kterých si každý nárokuje nějaká placená křesla. Takže konečně nastavíme nové vedení kraje co nejvíc efektivně a úsporně. Mimochodem jsem si skoro jistý, že bude nejštíhlejší ze všech krajů v České republice," uvedl dnes hejtman Martin Kuba (ODS).

ODS v krajských volbách na jihu Čech získala 34 mandátů v zastupitelstvu, které má 55 členů. Druhé skončilo ANO se 17 mandáty. Třetí Stačilo! bude mít čtyři zastupitele. Nikdo další nepřekročil potřebnou pětiprocentní hranici.

V minulém volebním období byli Hajdušek i Kozlová hejtmanovými náměstky. Novým členem vedení bude starosta Trhových Svinů na Českobudějovicku Štojdl. „Má zkušenosti s vedením odboru školství na magistrátu v Českých Budějovicích i s prací na fakultě, takže on se ujme logicky školství a sportu, k čemuž patří ještě podpora inovací," řekl hejtman.

Hajdušek bude prvním náměstkem hejtmana a bude mít na starosti rozpočet, finance, krajský investiční fond a dotační tituly a také přípravu veřejných zakázek a IT. Kozlová bude mít v gesci sociální věci, kulturu a památkovou péči, cestovní ruch a majetkové dispozice kraje. „Já si ke zdravotnictví a hejtmanským povinnostem přiberu dopravu a regionální rozvoj. Stejně jsem se přípravě dopravních staveb celé minulé období věnoval, takže se nic moc nezmění," řekl Kuba.

Ustavující zastupitelstvo zatím nemůže hejtman svolat. Českobudějovický soud řeší jednu stížnost na neplatnost hlasování a volby kandidáta ve volbách. „Ale my už s kolegy pracujeme, připravujeme rozpočet na příští rok," uvedl Kuba.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Jihočeského kraje

Štítky ČR, volby, správa, ODS, kraje, Jihočeský, personální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstky jihočeského hejtmana by měli být Hajdušek, Kozlová a Štojdl  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.