Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Českých Budějovicích bude besedovat Vít Jedlička, prezident Liberlandu

Prezident třetího nejmenšího suverénního státu - Liberlandu - dorazí ve čtvrtek 12. listopadu do Českých Budějovic. Vít Jedlička, který stojí v čele Liberlandu a zároveň je jeho zakladatelem, bude mít od 18 hodin besedu v Café Klubu Slavie.

Svobodná republika Liberland byla založena letos v dubnu na území mezi Chorvatskem a Srbskem. Vít Jedlička využil toho, že si oblast nikdo nenárokoval, tudíž byla takzvaně zemí nikoho. Vznikl tedy Liberland - stát o rozloze zhruba 7 kilometrů čtverečních.

Žít a nechat žít. Tak zní motto Liberlandu, který si zakládá na velké míře osobní i ekonomické svobody pro svůj lid. Úředními jazyky jsou čeština a angličtina.

Chcete se dozvědět více informací ohledně Liberlandu? Přemýšlíte, že byste se stali občany? Všichni jste zváni do Café Klubu Slavie, který se nachází na adrese Jirsíkova 2 v Českých Budějovicích. Vstupné je volné. Akci organizují Jihočeští Svobodní.

Autoři | Foto flickr.com

Štítky Liberland, České Budějovice, Vít Jedlička, Chorvatsko, Srbsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích bude besedovat Vít Jedlička, prezident Liberlandu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.