Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějckých komunálních voleb se chce zúčastnit 17 subjektů

Kandidátní listiny do říjnových komunálních voleb v Českých Budějovicích odevzdalo celkem 17 subjektů. Je to o jeden více, než tomu bylo v roce 2010. Současný primátor města Juraj Thoma povede kandidátní listinu hnutí Občané pro Budějovice.

Tento týden v úterý vypršel termín pro podání listin. Správní odbor nyní bude kandidátky podrobně studovat. Pokud na nich objeví nedostatky, vyzve patřičný subjekt k odstranění závad. Do 23. srpna pak musí úřad rozhodnout o registraci či odmítnutí kandidátních listin pro komunální volby. Ty se uskuteční 10. a 11. října.

Hnutí OPB, které povede Thoma, před čtyřmi lety v Českých Budějovicích zvítězilo. Tehdy získalo podporu 26 procent voličů. Následně vytvořilo koalici s ČSSD a TOP 09, která vedla radnici po celé volební období. V roce 2010 se komunálních voleb v Budějcích účastnilo téměř 40 procent voličů.

O hlasy voličů budou usilovat kromě současných koaličních stran také například KDU-ČSL, ANO 2011, KSČM, ODS nebo koalice Pirátů, Změny a Klíčového hnutí pod názvem Společně pro České Budějovice. „Správní odbor zatím seznam všech subjektů zveřejňovat nebude,“ uvedl jeho vedoucí Jan Kostík.

Zdroj: ČTK

Štítky komunální volby, volby 2014, České Budějovice, 17 subjektů, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, kandidátní listina, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL, ANO 2011, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Pane Leštino, proč tak složitě? Stačí snad napsat, že než primátorského turistu (nejdřív za ODS, pak za HOPB, když ho ODS vykopla) je lepší zvolit tam prase. Ono když někoho vykopnou vlastní kolegové z ODS, to už musí být tedy lempl, že. Vzpomeňme si jeho první primátorství ukončené odvoláním, kdo ho mohl volit, to moc nechápu.

Čtvrtek, 7. srpna 2014, 23:12Odpovědět

Budějckých komunálních voleb se chce zúčastnit 17 subjektů  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.