Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jihočeskou ODS povede v krajských volbách Tomáš Jirsa

V úterý proběhl v Českých Budějovicích regionální sněm jihočeské ODS, který zvolil kandidátku pro podzimní krajské volby. Lídrem se stal jihočeský senátor a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa, který od delegátů jihočeského sněmu získal 115 ze 128 hlasů.

„Myslím, že ODS je přes všechny vnější ataky stále stranou, která se dlouhodobě podílí na rozvoji jižních Čech a hájí zájmy jejich obyvatel,“ řekl zvolený lídr jihočeské kandidátky Tomáš Jirsa. „Jako starosta se snažím motivovat ty, kteří chtějí u nás investovat, a zároveň po nich chci, aby něco udělali pro naši obec. To samé by mělo platit i v rámci Jihočeského kraje,“ uvedl kandidát na hejtmana.

Druhé místo na kandidátce obsadil současný vicehejtman František Štangl. „ODS pomáhá rozvoji kraje od jeho počátku a je bez nadsázky stranou starostů a místostarostů jihočeských obcí,“ komentoval svoji nominaci jihočeský vicehejtman. „Pocházím z Nových Hradů, a proto se chci stejně jako dosud soustředit na pomoc především menším obcím v našem kraji,“ dodal František Štangl.

Jménem, které na jihočeské kandidátce ODS nelze přehlédnout, je osmé místo fotbalového internacionála Karla Poborského. „Jsem jihočeský patriot a do jižních Čech jsem se vrátil nejen proto, že tu mám kořeny, ale také jsem tady potkal lidi, kterým jde o to, aby se zde něco vybudovalo. ODS jsem vždy volil a k volbám chodil i na zahraničních ambasádách. Kandidovat za ODS v době, kdy není na vrcholu, je pro mne výzvou a udělám vše proto, abychom ve volbách společně uspěli,“ řekl ke své nominaci dlouholetý fotbalový reprezentant.

„K mojí kandidatuře výrazně přispěla i důvěra v lídra Tomáše Jirsu, který 18 let dokazuje, že je skvělým starostou i senátorem, a jistě by byl i úspěšným hejtmanem, který by náš kraj dokázal posunout vpřed,“ upřesnil předseda představenstva Dynama České Budějovice.

Další místa v první desítce kandidátky obsadili bývalý europoslanec Jaroslav Zvěřina z Tábora, Petr Maroš z Českých Budějovic, Karel Vlasák ze Strakonic, Jan Váňa z Třeboně, Ladislav Přívozník z Prachatic, Petr Eliáš z Českého Krumlova a Vladimír Homola z Písku.

„ODS je v podstatě jedinou parlamentní stranou, která dnes hájí české národní zájmy,“uvedl předseda jihočeské ODS a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. „Nabízíme osobnosti, které Jihočeši dobře znají a které již v minulosti dokázaly, že jim na našem kraji záleží a dokáží pro něj také něco reálného vykonat,“ dodal k jednání Kuba.

Jihočeská ODS také na sněmu rozhodla poslat do klání o českobudějovického senátora vítěze všestranických primárek a prvního jihočeského hejtmana Jana Zahradníka.„Věřím, že lidé sledují moji práci a vědí, že jsem Jihočech, kterému jde o tento stát,“ dodal ke své nominaci senátní kandidát Jan Zahradník.

Tisková zpráva jihočeské ODS

Štítky ODS, Tomáš Jirsa, České Budějovice, Jihočeský kraj, Hluboká nad Vltavou, SK Dynamo České Budějovice, Jan Zahradník, Karel Poborský, Martin Kuba, Jaroslav Zvěřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeskou ODS povede v krajských volbách Tomáš Jirsa  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.