Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Naposledy lidé volili nejvíce v Čenkově

Už je to tu zase... Další volby se kvapem blíží, ze schránek na nás padají nadité obálky s volebními lístky a z médií útočí volební spoty. Jsou volby do Evropského parlamentu důležité? Podle politiků ano. K urnám však nikdy příliš voličů nepřilákaly.

Podívejme se na poslední volby z roku 2009. Volební účast v jižních Čechách byla 27,69 %. V českobudějovickém regionu byli voliči krapet svědomitější - účast byla 29,56 %, což bylo nejvíce z celého kraje.

Co se týká jednotlivých obcí a měst na Českobudějovicku, tak největší volební účastí se mohl pochlubit Čenkov u Bechyně - 67, 44 %. Nejméně pak volby zajímaly obyvatelé Kamenné - 14,96 %. Přímo v Českých Budějovicích byla volební účast 29,14 %.

Když se zaměříme na budějcké volební okrsky, tak zde těsně zvítězil okrsek číslo 73 - 40,54 %. Nejmenší účast hlásil okrsek 1 - 10,72 %.

Bude letos volební účast vyšší? Uvidíme... Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 23. a 24. května. V pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin. Seznam budějckých volebních okrsků naleznete na webu města.

Půjdete k volbám do Evropského parlamentu?

Celkem hlasovalo49 čtenářů

Štítky volby do Evropského parlamentu, statistika, volby, Evropský parlament, Čenkov, volební účast, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, Čenkov u Bechyně, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naposledy lidé volili nejvíce v Čenkově  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.