Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Radní Vítězslava Baborová prý uvažuje o rezignaci

Jihočeská krajská radní pro školství Vítězslava Baborová z KSČM uvažuje o rezignaci na svou funkci. Agentuře ČTK to řekl předseda jihočeských komunistů Petr Braný.

Pokud by Baborová, která prakticky od svého jmenování do funkce marodí, skutečně odstoupila, nahradil by ji patrně další zástupce komunistů.

Proti tomu, že krajským radním pro školství je člen KSČM, protestují od listopadu loňského roku v jižních Čechách tisíce lidí. Podle Šimona Hellera, zástupce studentů, kteří se proti tomu, že školství řídí člen KSČM, nejvíce vymezují, by stranická výměna radních nic nevyřešila.

„Záleží na zdravotním stavu paní Baborové. Lékařská zpráva by měla být známa na přelomu měsíce, potom k tomu zaujmeme další stanovisko,“ řekl Petr Braný.

Baborová je na nemocenské od chvíle, kdy se proti jmenování zástupce KSČM do funkce radního pro školství zvedly první vlny odporu. „Necítí se dobře a o tom, že by rezignovala, skutečně seriózně uvažuje,“ doplnil Braný. Sama Vítězslava Baborová s médii nekomunikuje.

O případném konci radní pro školství zatím nic neví ani jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD). „Jedná se patrně po vnitrostranické záležitosti KSČM. Na dnešním zasedání rady jsme každopádně tuto věc neřešili,“ uvedl Zimola, jenž zatím nechtěl víc spekulace o konci Baborové a další souvislosti s tím spojené komentovat.

Zástupce studentů, kteří organizují protesty proti tomu, že školství v kraji vede zástupce KSČM, se domnívají, že samotný odchod Baborové nic nevyřeší.

„My se nestavíme proti její osobě. Nám nejvíc vadí, že tento resort vedou komunisté. I když paní Baborová skončí a nahradí ji někdo jiný z KSČM, tak naše protesty budou dále pokračovat,“ ujistil Šimon Heller.

Zdroj: ČTK
Foto: KSČM

Štítky Vítězslava Baborová, KSČM, krajská radní pro školství, Jihočeský kraj, rezignace, školství, Petr Braný, komunismus, Šimon Heller, Jiří Zimola, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní Vítězslava Baborová prý uvažuje o rezignaci  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.