Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Smírčí komise bude jednat o koalici ČSSD s KSČM

O další existenci jihočeské koalice ČSSD a KSČM bude dnes jednat smírčí komise. Komunista Václav Kučera, před rokem 1989 registrovaný jako rezident Státní bezpečnosti, totiž ani včera nerezignoval na svou funkci v radě Jihočeského kraje.

„Rezignace není na stole,“ uvedl po jednání krajského výboru KSČM jeho předseda Petr Braný.

Jihočeská sociální demokracie ve čtvrtek Kučeru opakovaně vyzvala, aby zvážil své setrvání v radě. V koalici s KSČM chce ale ČSSD setrvat.

Krajský výbor KSČM Kučeru ve funkci radního pro rozvoj venkova a zemědělství na minulém jednání podržel, protože nebyl porušen takzvaný lustrační zákon. O závěrech z dnešního jednání chtějí komunisté nejdříve jednat s ČSSD.

Odpovědnost v této personální záležitosti je podle sociálních demokratů plně na radním Kučerovi a také na KSČM, jako politické straně, za kterou Kučera kandidoval do zastupitelstva kraje a za kterou byl zvolen. ČSSD deklarovala, že je připravena s KSČM zahájit jednání.

Kučera, který je starostou v Horní Stropnici na Českobudějovicku, tam před rokem 1989 pracoval jako velitel Pohraniční stráže. Jihočeský hejtman Jiří Zimola uvedl, že o Kučerově spolupráci s StB nevěděl a KSČM jej o tom neinformovala.

Zdroj: ČTK

Štítky Václav Kučera, jihočeský radní, spolupráce s StB, jednání o koalici, KSČM, ČSSD, koalice, Státní bezpečnost, Jihočeský kraj, Petr Braný, Jiří Zimola, Horní Stropnice, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

Vážení krajští radní!!!! Už by jste mohly za své platy začít fungovat???!!! a ne se hádat jako báby na trhu, zastupitele kraje si zvolil občan a pouze ten chtěl aby byl v krajském vedení, respektujte to a začněte pracovat nebo vraťte plat za poslední 2 měsíce protože neděláte nic jiného než přehazujete minulost ale do budoucnosti nikdo nekouká!!!!! A TO PLATÍ JAK PRO KOALICI TAK PRO OPOZICI!!!!!!!!!!!!!! :-) KRAJ MUSÍ AKTIVNĚ FUNGOVAT!!!!!!!

Úterý, 26. února 2013, 10:25Odpovědět

Smírčí komise bude jednat o koalici ČSSD s KSČM  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.